Kan ik hem vertrouwen?

Deze blog is voor vrouwen die zich afvragen of hun lief het wel goed met hen voor heeft; je weet niet of je lief voldoende te vertrouwen is. Onzeker zijn, twijfelen over hem is allesbehalve fijn! Je bent niet zeker van hem en dat is pijnlijk. Soms steekt schaamte de kop op dat je hem niet helemaal vertrouwen kunt!

Hebben we echt iets samen?

Het gevoel dat je bouwt op los zand doet de relatie geen goed. Het maakt je niet gelukkig als je je vaak afvraagt: “ Gebruikt hij me voor aandacht, gemak, lichamelijkheid, huishouden, geld, seks, de zorg voor zijn kinderen?” Een stuk blijheid gaat weg.

Liever oogkleppen op

Soms is het zo pijnlijk je af te vragen of je lief je gebruikt dat je je ervoor afsluit. Je weet trouwens toch niet goed op welke signalen je moet letten om te onderzoeken of hij wel oké is.

Het staat jouw geluk in de weg

Aangezien je hem verdenkt, wantrouwt, kun je niet echt gelukkig met hem zijn en dat gaat ten koste van de kwaliteit van je relatie. Hem willen controleren of in overgave zijn is een heel verschil. Het op de man afvragen helpt ook niet altijd om de waarheid boven tafel te krijgen! Vast staat dat je er goed aan doet om te onderzoeken waarom je je onzeker voelt over je lief.

Wat zijn de signalen?

Ben jij ook nog eens een ster in het goed praten van je lief, dan raak je helemaal het spoor bijster. Handig is dan ook om te weten op welke signalen je bedacht kunt zijn.  Dan krijg je handvatten aangereikt om hier uit te kunnen komen. Nieuwsgierig over welke signalen het gaat?

Acht signalen dat je lief je gebruikt

1.Als hij alleen met jou wilt afspreken als het hem zo uitkomt, of alleen als het niet goed met hem gaat en hij behoefte heeft aan aandacht van jou, en hij heeft weinig ruimte voor jou, dan kan het zijn dat hij je gebruikt.
2.Als hij jou het geld laat verdienen, nooit iets voor je betaalt, nooit iets leuks voor je koopt, dan kan het zijn dat hij je gebruikt.
3.Als hij alleen maar bij hem of bij jou thuis wil afspreken en met jou er niet op uit wil gaat, jullie omgang geheim houdt, dan kan het zijn dat hij je gebruikt.
4.Als hij je niet voorstelt aan zijn beste vrienden en familie, en geen uitleg geeft, dan kun je er van op aan dat je niet echt belangrijk voor hem bent. Dan kan het zijn dat hij je gebruikt.
5.Als je altijd seks hebt met hem als je bij elkaar bent en je lief vroeg weg gaat. Of dat je niet mag blijven slapen en dat je vrijwel altijd vroeg weg moet, dan kan het zijn dat hij je gebruikt.
6.Als je lief vaak dreigt om weg te gaan bij jou als je hem laat weten dat iets je niet bevalt, dan belooft dat niet veel goeds. En je moet je voegen, naar zijn pijpen dansen, dan kan het zijn dat hij je gebruikt.
7.Als hij altijd kritiek op je heeft, nooit tevreden is, het nooit genoeg voor hem is, wat je ook voor hem doet, dan kan het zijn dat hij je gebruikt.
8.Als hij niet wil vertellen waar hij geweest is, veel aan het chatten is, vaak te laat komt, het vervelend vindt rekening met jou te houden, dan kan het zijn dat hij je gebruikt.

Wat ga je doen bij een hoge score?

Stel dat een aantal signalen van toepassing zijn op het gedrag van je lief. Blijf je dan in de relatie beter weten in? Of maak je het bespreekbaar, zie je hoe hij erop reageert of hij bereid is daadwerkelijk meer toewijding te tonen en geef je hem vervolgens de tijd om zich anders op te stellen naar jou toe? Of ben je er wel klaar mee?

Niet waard om van te houden

Verlatingsangst of een laag zelfbeeld zorgen ervoor dat je liever je ogen sluit. Je overtuiging kan zijn dat je het niet waard bent om van te houden. Dat je het niet waard bent dat een man voor jou gaat. Je realiseert je te weinig door je vermijdingsgedrag hoeveel erger het is als je jaren later er pas achter komt dat je man je gebruikt heeft. Dat je intuïtie al die tijd heeft geklopt!

Je verdient beter!

Een lief die je gebruikt is funest voor je eigenwaarde, zelfrespect, vertrouwen en hoop in de liefde, gelardeerd met een laagje schaamte dat je je zo blind gestaard hebt op je lief, die echt niet lief bleek te zijn. Genoeg om in zelfverwijt te schieten, boos op jezelf te worden en je voor je hoofd te slaan. Zie hoe hij is en handel hier naar met of zonder therapeutische ondersteuning.

Een gouden aanrader is het boek ‘Als hij maar gelukkig is’ van Robin Norwood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *