Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en lichaamsgerichte psychotherapie hand-in-hand

De weg naar binnen leidt naar buiten toe

"Ik was gewend mezelf uit de weg te gaan als ik me rot voelde, omdat het anders niet vol te houden was. De weg naar binnen kende ik niet. Door gesprekken en lichaamsgerichte oefeningen werd mijn zelfinzicht steeds groter. Bio-energetica, Gestalt dialoog, meditaties en systeemopstellingen deden mijn muren afbrokkelen. Nu weet ik wat ik aan mezelf heb en kan ik mezelf beter helpen. Dit geeft zelfvertrouwen en vrijheid."

Werken in een veilige setting

De focus ligt op het vrijmaken van de ademstroom, het opsporen van blokkades en het losmaken van spierspanningen. Vrijgekomen ingehouden gevoelens en 'verborgen herinneringen' worden in een veilige setting geuit en verwerkt. Je krijgt passende handvatten aangereikt om meer uit jezelf en het leven te halen. Een veilige setting maakt het werken aan je persoonlijke ontwikkeling een prettige aangelegenheid.

Het vrijmaken van de ademstroom

Ademwerk is een schitterende manier om uit je hoofd en in je lichaam te komen. Onder therapeutische begeleiding leer je de speciale ademtechniek van de verbonden ademhaling op jezelf toepassen. Door de toename van zuurstof in je bloed adem je je lichaam wakker, waardoor je gaat voelen wat er in je hart leeft en wat je lichaam jou wilt vertellen.

Persoonlijke ontwikkeling door proceswerk

De sessie begint met een kort voorgesprek hoe het met jou gaat, wat je bezig heeft gehouden de laatste tijd, waar je aandacht op dit moment naar toe gaat en waar je aan zou willen werken. Onder begeleiding van de therapeut maak je contact met jezelf en met je lichaam met behulp van een combinatie van lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, bewustwordingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditaties.

Het contact met jezelf intensiveren

Door het toepassen van afgestemde oefeningen wordt de spanningsopbouw in je lichaam gestimuleerd. Lichamelijke blokkades en verdrongen emoties rondom je zelfgekozen thema worden voelbaar. Geblokkeerde energie kan vrijkomen (huilen, lachen, gapen, blozen). Je gaat 'stromen'. Je krijgt intensiever contact met je emoties en gevoelens. Er is alle ruimte voor uitwisseling hierover met de therapeut.

(H)erkennen, benoemen, uiten en verwerken

De kwaliteit van de ontlading zit niet per definitie in de heftigheid. Het gaat vooral om het bewust ervaren van de expressie door benoemen, uitdrukken, bewegen, kwijtraken en in contact komen met wat er in je leeft van moment tot moment. Soms is het nodig om actief te oefenen in het 'jezelf durven uiten' in de sessie. Juist in onze uitingsmogelijkheden zijn we vroeger beperkt en afgewezen!

Thuisopdrachten-op-maat

Het gevolg is dat je je vrijer gaat voelen om je impulsen te volgen en te beheren. Hierdoor krijg je een andere kijk op je problemen en het leven. Je krijgt opdrachten mee voor je persoonlijke ontwikkeling om pasverworven inzichten een vaste plek te geven in je dagelijkse leven. Het verloop en de uitkomst van een sessie is verrassend en voor ieder mens en iedere situatie weer anders in de lichaamsgerichte therapie.

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.
Klik HIER voor reacties en ervaringen van cliënten over Body Mind Integrated Psychotherapy.