Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Tantra voor vrouwen

Tantra voor Vrouwen

De weg van het hart en de schoot: tantra voor Vrouwen

Leven vanuit je ware essentie!
Caroliene Rangeeni geeft verdiepende en helende tantrische weekenden in een kleinschalige setting voor maximaal acht vrouwen. Deze levendige intensieve tantrische weekenden worden met hart en ziel gegeven, gebaseerd op oefeningen en rituelen uit de tantrische werkboeken van psychologe en tantrika Margo Anand. De vier weekenden zijn los van elkaar te volgen en stralen hun eigen unieke tantrische sfeer uit met bijbehorende thematiek. De tantra voor vrouwen weekenden zijn gecertificeerd in het kader van bijscholing en nascholing.

Hoe kom je erachter wat je werkelijk wilt met je (liefdes)leven?

Het ontwikkelen van jouw eigen sensualiteit zorgt ervoor dat je gemakkelijker toegang krijgt tot je seksualiteitsbeleving. Sensualiteit is een prachtige energetische poort om vanbinnen krachtiger, zachter en autonomer te worden. Het versterkt je zelfrespect, eigenwaarde en je zelfvertrouwen en daarom maakt het het zoveel eenvoudiger om bij jezelf te blijven in (liefdes) relaties. Het is ook de ingang naar wat je werkelijk wilt aangaan en wilt ontwikkelen en neerzetten in jouw leven.

Iedere vrouw is een geboren initiator

Wanneer je leert te werken met je seksuele energie en dan weet hoe je jezelf kunt opladen en ontladen, dan gaat er een wereld voor je open. Onze vrouwelijke seksuele energie is een krachtige, helende en inspirerende levensbron. In de tantra voor vrouwen weekenden komt dit allemaal uitgebreid aan bod!

Shaktisangama
"De vrouw is de schepper van het universum, het universum is haar vorm. De vrouw is het fundament van de wereld, zij is de ware vorm van het lichaam. De vrouw omvat de vormen van alle dingen, van alles dat leeft en beweegt in de wereld. Er is geen juweel dat kostbaarder is dan de vrouw, geen staat die superieur is aan die van een vrouw. De vrouw creëert nieuw leven en dat maakt haar al tot 'initiator' van het leven. De vrouw begrijpt  dit ten diepste en belichaamt dit ook in haar leven."

'Sensueel ontwaken' gaat over onze vrouwelijke energie met de uitnodiging onze zachtheid toe te laten 
'Opengaan en bloeien' gaat over onze mannelijke energie om in onze innerlijke kracht te staan en onszelf te beschermen
'Het innerlijk huwelijk' gaat over het versmelten met onze vrouwelijke en mannelijke energie
'Womb awakening'  gaat over onze baarmoederkracht met haar diepe wijsheid en innerlijke waarheid

Wil je de volheid van je vrouw-zijn ervaren?

Jouw hart en jouw schoot belichamen? Kies je ervoor je open te stellen voor wat in jou aangeraakt wil worden? Verlang je ernaar de sensuele vrouw in jou wakker te maken, te laten stromen en je als sensuele vrouw vrijuit te bewegen in de wereld? Wil je zachter en doelgerichter worden? Wil je handvatten wat voor jou nodig is om passievol samen te zijn met jezelf en met je Lief?

"Je eigen thema’s mogen inbrengen. Grenzen verkennen in aanwezigheid van vrouwen in een kleine groep. Thuiskomen bij jezelf. Veilig. Spannend. Onthaasten. Dieper voelen en ervaren in contact met je vrouwenlijf. Dat doet je stromen van binnen. Werkelijke verbinding ervaren. Liefdesenergie voor jezelf doet afgrenzing vervagen en een gezonde begrenzing komt hiervoor in de plaats. Een waar innerlijk avontuur! Leven in liefde en bewustzijn brengt je voluit tot leven!"

Waarom tantra voor vrouwen?

Mijn ervaring heeft geleerd dat het voor vrouwen gemakkelijker is om dichterbij zichzelf te komen wanneer er geen mannen aanwezig zijn. Dan hoef je niet in de rivaliteit te schieten en blijf je met je focus gericht op jouw eigen proces. Je zult zien dat je daardoor de ruimte om je vrouw-zijn in alle opzichten zult ontdekken, te verdiepen en ook te helen. Er ontstaat onderling meer openheid en verbondenheid bij de aanwezige vrouwen. Met als gevolg dat je een spiegel voor elkaar wordt. Er is dan ook veel herkenning en erkenning.

Tantra is een groot cadeau

Tantra is een weg van bewustwording, zelfbevrijding en women empowerment. Het helen van ons vrouw-zijn kan het beste in de aanwezigheid van andere vrouwen. Tantra nodigt je uit om een liefdesrelatie met jezelf en met het leven te beginnen. Door te leren al je ervaringen bewust te doorvoelen en te doorleven, ongeacht of het prettig of onprettig is, creëer je de ingang tot je diepste wezen. Een groter cadeau kun je jezelf niet geven!

De zeven tantrische stappen

Leer van jezelf te houden
 Laat schuldgevoelens los
Geniet van je spontaniteit
Stel je open voor plezier en genot
Ontdek meditatie
Houd op met doelgericht handelen
 Laat overgave toe

Is tantra ook geschikt voor vrouwen in de overgang?

Een fijnzinnige manier om meer in jouw lustbeleving te komen. Ben je in de overgang, dan heb je soms amper zin in vrijen. Je kunt je seksuele energie niet meer vinden. Laat staan jezelf opladen! Het is gelukkig geen kwestie van dat jouw libido 'op' zou zijn. Tantra leert jou hoe 'de knop in je lichaam' aan te zetten om weer zin te krijgen om seksueel actief te worden. Je leert je ook uit te spreken wat je fijn vindt en hoe je het wilt. Je laat het prestatiegerichte vrijen achter je. De overgang kan het begin zijn van een nieuwe lustbeleving; samengaan van hart en schoot.

Puur, oprecht, hartverwarmend

Wanneer alles er mag zijn, dan ontstaat er iedere keer weer ruimte in jou voor nieuwe emoties. Dat maakt je levendig van binnen en er ontstaat een levendige uitwisseling met de buitenwereld. Dan ben je puur, oprecht, roerend, hartverwarmend en most of all helemaal jezelf! Dan kan de seksuele energie vanuit je bekken vrijuit stromen door je hele lichaam. Deze seksuele energie is geworteld in jouw seksualiteit.

Seksualiteitsbeleving en seksuele energie

Tantra veroordeelt of onderdrukt seksualiteit niet. Hoe steviger jij in jouw seksualiteit rust, hoe meer levensenergie vanuit je bekken omhoog kan stromen naar je hart toe en hoe meer jouw innerlijke kwaliteiten zich kunnen ontvouwen. Over seksualiteit valt te zeggen dat vrijen veel in je wakker maakt, want het is intiem en confronterend. Vaak is er echter sprake van afgesplitste seksualiteit.

Seksuele energie en seksualiteit

Seksuele energie is de bron voor je levendigheid en creativiteit. Deze energie manifesteert zich bijvoorbeeld in een aanraking, een ruzie, een warme glimlach, een hardloopwedstrijd. Tantra leert jou deze seksuele energie in te zetten voor jouw persoonlijke groei. Tantra werkt met meditatie, oefeningen en rituelen, gericht op de ontwikkeling van je seksualiteit en het wakker maken van de seksuele energie in jouw bekken. Belangrijk is dat je je thuis voelt in je lijf (embodyment). Kun je intiem zijn met jezelf, dan kun je werkelijk intiem zijn met je geliefde.

Tantra doe je voor jezelf

Hoe meer je in contact bent met jezelf, hoe beter je in verbinding met de ander kunt zijn.  Door met de ander te relateren, leer je meer over jezelf en jouw levensvraagstukken dan dat je alleen maar met jezelf zou leven. Geliefden zijn eenvoudigweg elkaars beste en meest confronterende spiegel. Je leert vanuit je hart naar jezelf en de ander te kijken op een onbevooroordeelde, accepterende en liefdevolle manier.

Diepgang, openheid en schoonheid

In de ontmoeting met de ander kun je diep in jouw wezen zoveel leren over jezelf. Gevoelens als blijheid, hartstocht, vreugde, verwondering en schaamteloosheid worden voelbaar. Tantra helpt je de verbinding te gaan ervaren tussen seks, hart en bewustzijn. Tantra is geschikt als je wezenlijk geïnteresseerd bent in jezelf, gevoeliger en levendiger wilt worden, openstaat voor liefde, sensualiteit en je eigen seksualiteitsbeleving.

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met vrouwencoach Caroliene Rangeeni de Gruijter.