Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Reacties & ervaringen EFT

Emotional Freedom Techniques

Cliënten over hun ervaringen met Emotional Freedom Techniques (EFT)

Ina 43 jaar

Mijn lichaam gaf het van de ene op de andere dag op. Ik was moe, duizelig en uitgeput. Daar ben ik erg van geschrokken. Het frustreerde me vreselijk. Op internet las ik dat EFT effectief zou werken bij burn-out klachten. Dat er sprake is van kortsluiting tussen gevoel en verstand. Dat herkende ik wel. Tegen beter weten in over mijn grenzen gaan. Doen waar ik niet echt zin in had en me weinig gewaardeerd voelen om wat ik deed op mijn werk. Door EFT kan ik weer redelijk functioneren. En ik luister voortaan naar mijn lijf!

Tara 37 jaar

Jarenlang zat ik vast in een vicieuze cirkel van aankomen, afvallen, overeten en slecht voor mezelf zorgen. Ik wilde beter voor mezelf leren zorgen en durven voelen zonder iets weg te eten. Toen ik met EFT begon bij Caroliene had ik het gevoel dat ik echt dingen kon ontrafelen. Daar heb ik ook grensoverschrijdend gedrag van mijn moeder verwerkt en hoe mezelf daartegen te wapenen. Ik kan inmiddels zeggen dat ik moeilijke dingen minder wegdruk met eten. Ik kan ze er beter laten zijn, zonder erdoor verzwolgen te worden. Ik zie de dingen helderder alsof ik meer overzicht heb; óók als er nare dingen aan de hand zijn.

Ik ben in 10 maanden tijd op een gezonde manier 6 kilo afgevallen en ben ervan overtuigd dat de laatste kilo’s me ook gaan lukken. Ik heb veel meer energie dan een jaar geleden, kan beter over mijn gevoelens praten en weet mijn grenzen beter te bewaken. Ik denk niet langer zwart-wit en als ik toch eens een eetbui heb, dan zoek ik uit waarom en weet ik mezelf snel te herpakken. Mijn vertrouwen in mezelf groeit en groeit...

Ook heb ik geleerd over oude overtuigingen en patronen. En vooral over wat van mij is, mijn verantwoordelijkheid is, en wat NIET van mij is en ook nooit mijn verantwoordelijkheid had moeten zijn. Een aantal pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden heb ik eindelijk een plekje gegeven. Regelmatig ging ik met tegenzin naar therapie ook al waren de sessies veilig en fijn, en als ik naar huis ging, dan voelde het goed. IK voel me krachtiger dan voorheen. De hulp van deze therapeut is warm en invoelend. Ik voelde me goed bij haar op mijn gemak en dat zegt wat, want dat heb ik niet bij iedereen.

Charlotte 52 jaar

Ik ben bij deze therapeut terechtgekomen, omdat ik merkte dat ik zaken van het verleden niet had verwerkt. Ik werd hierdoor getriggerd en had met regelmaat lichamelijke en psychische klachten. Vanaf het begin voelde het goed bij Caroliene, ik voelde me thuis en voelde me bij haar op mijn gemak. Ik kon mezelf zijn. Er was niets raar voor haar en ze gaf al direct aan: “Jij bent oké!” We hebben ook veel gelachen.

Ik heb intensieve traumaverwerking gehad. Ik zag daar eerst een beetje tegen op, maar dat hoefde helemaal niet.  Ik ben best heel diep gegaan met traumaverwerking, maar ervaar dat juist als heel prettig. Ik merk ook dat ik nu anders naar mezelf kijk en anders in het leven sta. Voel me autonomer, neem meer regie over mijn leven en ben ook wat minder veeleisend naar mezelf, liever dus.

Wat heel fijn is dat je zelf aangeeft tijdens de sessies waar je het over wilt hebben. Je houdt dus de eigen regie. Juist door haar accepterende houding hoefde ik niet lang na te denken of ik wel of niet traumaverwerking wou. Dat ging dan gewoon zo. Heb er veel baat bij gehad. De praktijk gaf me direct een fijn gevoel als ik binnenkwam. Ik ervaarde het als laagdrempelig. Ik heb nooit druk of stress ervaren in de therapie. Het heeft mij veel gebracht.

Jeroen 50 jaar

Via een vriendin kwam ik in contact met deze therapeut. Vanwege het verlies van mijn moeder, het niet terecht kunnen bij andere familieleden, heb ik dat verlies niet goed kunnen verwerken. Ik heb de rouwperiode als het ware overgeslagen. In mijn huwelijk dat volgde, raakte ik in een isolement en trok ik me terug of vluchtte. Dit resulteerde in een (cyber)seks verslaving. Ik trok me terug achter de laptop om daar zogenaamd veilig een liefdesleven te leiden. Deze verslaving kostte me mijn huwelijk, mijn baan en veel geld.

Door systematisch te werken met lichaamsgerichte therapie en traumaverwerking heeft Caroliene me inzicht gegeven in de oorzaken en herkomst van mijn seks verslaving. Door haar gerichte aanpak, door mij vertrouwen te geven en duidelijk te benoemen wat er speelt, heb ik mijn leven weer goed op de rit gekregen. Ik voel me weer een man die er mag zijn, heb zelfvertrouwen gekregen en heb de seks verslaving achter me gelaten.

Els 24 jaar

Vanaf mijn 18de jaar viel het me steeds meer op dat ik veel bloosde. Uiteindelijk was ik hier zo mee bezig dat ik een angst kreeg voor het blozen. Ik had periodes, waarin ik ontzettend opzag tegen een bezoekje aan de supermarkt, en ik mijn vrienden bijna niet meer zag. Dit werd zo erg dat ik een psycholoog heb bezocht zonder resultaat helaas. Ik had het bijna opgegeven. Tot ik EFT tegenkwam op het internet.

Na wat doorzoeken kwam ik bij therapeut Caroliene terecht. Ik wilde het nog één kans geven en wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Hierdoor weet ik waar mijn bloosangst vandaan komt. En heb ik het durven vertellen aan mijn vrienden en familie. Door de EFT is een bezoekje aan de supermarkt niet meer eng, doe ik nieuwe dingen en geniet ik weer van het leven. Ik heb nog steeds dagen dat mijn angst voor het blozen meer aanwezig is, maar ik had nooit durven dromen dat ik zou zijn waar ik nu ben!

Maud 56 jaar

Therapeut Caroliene ervaar ik vanaf het begin als veilig, welkom, geliefd, secuur, zorgvuldig, warm en doortastend. De EFT heeft mij veel opgeleverd. Ik voel me vrijer, meer in vrede met mezelf en mijn omgeving en meer verwachtingsvol naar de toekomst. Ik had nooit gedacht dat er in negen sessies zoveel zou gebeuren en ik zoveel kon opruimen. Het is wel hard werken, doch alles dubbel en dwars waard.

Anne 16 jaar

Op de havo moet je presentaties geven. Dan was ik zo bang dat mijn benen begonnen te trillen als ik voor de klas stond. Iedereen kon dan zien hoe nerveus ik was. De meiden lachten me dan uit. Dan schaamde ik me dood voor mezelf. Mijn moeder heeft me naar deze EFT-therapeut gestuurd voor een EFT-traject. Ik ben blij dat ik doorgezet heb. Nu vind ik presenteren best leuk! Ik haal zelfs hoge cijfers!

Yarrick 31 jaar

Ik durfde niet meer te vliegen na noodweer te hebben moeten doorstaan tijdens mijn laatste vliegreis. Ik had er vrede mee tot ik een Aziatische vriendin kreeg. Zij wilde me voorstellen aan haar familie in Indonesië. Dat zij alleen zou moeten gaan kon ik niet verkroppen. Ik ben toen gaan googelen op 'vliegfobie' en dankzij Emotional Freedom Techniques durf ik weer te vliegen!

Liesbeth 62 jaar

Ik worstelde met schuldgevoelens en heimwee naar mijn ex-partner toe. Hoewel ik me lichamelijk goed voelde, beheerste het me zo nu en dan behoorlijk ook al was onze relatie al in 2007 verbroken. Ik was hier nog steeds niet overheen. Caroliene raadde me aan een EFT-traject te doen. Ik merkte al snel dat ik steviger werd. Een paar bij mij vastzittende overtuigingen rondom de scheiding over mezelf zijn verdwenen.

Ik voel me letterlijk meer waardiger geworden. Ik heb weer meer zelfvertrouwen gekregen. Ook nu nog maak ik in andere situaties gebruik van EFT. Ik ga me dan direct sterker voelen. Hoe zij mij geholpen heeft was vertrouw wekkend en ik voelde me serieus genomen. Haar grote invoelende vermogen, haar volkomen open en natuurlijke manier van doen en haar humor heeft me daarbij erg geholpen.

Patrick 17 jaar

Ik werd heel erg gepest op school. Ik had vrijwel elke dag buikpijn en kon haast niets eten. Mijn ouders vonden op internet EFT-therapeut Caroliene. Zij heeft me geholpen meer voor mezelf op te leren komen. Ik had een vader, die heel vaak erg boos was en dan lelijk tegen me deed. Dat maakte dat ik over me heen liet lopen. Ik heb door EFT genoeg zelfvertrouwen gekregen dat ik me vrijwel nooit meer laat pesten.

Henk 34 jaar

In mijn studententijd kon ik niet meekomen. Ik was eenzaam, at mijn stress weg en werd erg dik. Wat voelde ik me radeloos en mislukt. Hier kwam ik niet uit. Twaalf jaar later besloot ik naar een EFT-therapeut te gaan. Door EFT begrijp ik nu hoe het zo gelopen is, en eet ik amper meer mijn stress weg. Ik stop mijn energie in het opbouwen van een sociaal leven. Ik had niet gedacht ooit het leven weer leuk te vinden!

Annelien 26 jaar

Ik werd alleen wakker in een vreemd bed. Ik ontdekte dat ik seksueel misbruikt was. Ik wist echter van niets. In shock ben ik thuisgekomen. Waarschijnlijk heeft iemand een love drug in mijn drankje gegooid. Het is nog steeds één groot zwart gat. De enige manier om door mijn angst heen te komen was met hulp van EFT vrede te sluiten met dit gebeuren. Het was de moeite waard. Het is nu behoorlijk verleden tijd.

Ernst Jan 47 jaar

Mijn grote liefde heeft zelfmoord gepleegd toen ik 24 jaar was. Ik voelde me vreselijk schuldig aan haar dood. Ik durfde hier met niemand over te praten. Zo kwam ik alleen te staan. Af en toe had ik wel een vriendin, maar dat geheim drukte zwaar op mij. En dan maakte ik het maar weer uit met één of andere smoes. Ik begon me af te vragen of ik het me niet te zwaar aanrekende en besloot hulp in te schakelen.

Op internet stuitte ik op Emotional Freedom Techniques. Ik heb de stap gezet en ik ben er heel blij om. Met EFT-therapeut Caroliene ben ik gaan ´kloppen´ op mijn diepe schuldgevoel en traumatische ervaring. Ik durf nu mijn tragische verhaal te vertellen. Mijn schuldgevoel is verdwenen. Ik zie de zelfmoord van mijn grote liefde nu in een juist perspectief. Het fijne is dat ik nu bij mijn nieuwe vriendin kan blijven!

Berber 18 jaar

Ik durfde nog steeds niet te zoenen met jongens. Ik vond het vies en eng. Waarom? Ik weet het nog niet. Toen ik heel erg verliefd was moest er iets gebeuren, want anders zou ik hem kwijtraken. Ik werd er zo verdrietig en wanhopig van. Mijn tante kwam met het idee naar een EFT-therapeut te gaan. Na vier sessies was ik er doorheen! Nu heb ik al meer dan een jaar verkering en ik durf nu te genieten van mijn vriendje;).

Rik 32 jaar

Mijn werkplek bevindt zich op de 9de verdieping. Ik durfde niet gebruik te maken van de lift. Ik zei dat ik de trappen nam om fit te blijven. Dat was best inspannend! Toen ik knieklachten kreeg, liep ik letterlijk vast. Ik kon geen gebruik meer maken van het trapportaal èn ik durfde niet met de lift. Ik realiseerde me dat er iets moest gebeuren. Op internet las ik vervolgens goede dingen over Emotional Freedom Techniques.

Ik ben toen naar deze EFT-therapeut gegaan met lood in m´n schoenen. Dat kloppen op allerlei punten op mijn hoofd en lichaam vond ik best vaag, maar het hielp reusachtig. Na de derde sessie merkte ik pas dat mijn angst minder werd. Ik moest ook exposure opdrachten doen. Nu durf ik na 13 jaar weer met de lift. Geen traplopen meer, weg knieklachten! Ik ben zo blij dat ik angstvrij op m´n werkplek kan komen.

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met lichaamsgericht therapeut Caroliene Rangeeni de Gruijter.