Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Lichaamsgerichte therapie

Body Mind Integrated Psychotherapy

Lichaamsgerichte therapie helpt je op weg

Meer plezier door lichaamsgerichte therapie

Heb je lichaamsgerichte therapie gevolgd, dan kan je lichaam zich gemakkelijker ontspannen. Door meer aanwezig te zijn in het moment zelf. Het resultaat is dat je emotioneel en mentaal flexibeler bent geworden. De uiting van je gevoelens gaan gemakkelijker, je voelt intensiever en je hebt een beter contact met je lichaam. Ook zal je beter jouw gedachten, emoties en energie kunnen beheren. Je ervaart meer plezier, voldoening en zingeving in jouw dagelijkse leven. Wil jij ook weer voluit gaan leven? Ga dan aan de slag met lichaamsgerichte therapie.

Voelen, ervaren en doen: lichaamsgerichte therapie ondersteunt

Jouw ervaring staat in de lichaamsgerichte therapie centraal. Jouw lichaam wordt als ingang genomen om jezelf uit de problemen te helpen. Het zelf voelen, zelf ervaren en zelf doen in een veilige therapeutische setting heeft een helende uitwerking. Jouw mentale functies (begrijpen, herinneren en denken) worden in de lichaamsgerichte therapie aangesproken om jouw begripsvorming, inzicht en relativeringsvermogen te doen vergroten.

Energetic circle of breath oefening

Je ligt op je rug. Je neemt de beweging van je adem waar. Je stelt je voor dat het in- en uitademen zeegolven zijn. Ze stromen vloeiend in en uit jouw longen. En je lichaam is de baai. De inkomende adem is de golf die naar binnen stroomt. Je stelt je voor dat je bekken het strand is van de baai. De uitgaande adem is de golf die zich weer terugtrekt en opgaat in de zee. Je verbindt je met dit natuurlijke ademritme van het komen en gaan van de golven. Stel je open en wacht tot de ademgolf vanzelf weer bij jouw lichaam naar binnen stroomt. Geen sturing. Net als de golven die in het ritme van de zee zich over het strand rollen en dan weer terugvloeien de zee in. Doe deze oefening 10 minuten lang vol overgave. Neem dan aandachtig je lichaam waar. Wat merk je?

AVG-PROOF BESCHERMD VIDEOBELLEN MOGELIJK !

Mogelijke thema's om mee bezig te gaan

Wanneer je last hebt van psychosomatische klachten
Wanneer je belemmerende denkpatronen wilt opruimen
Wanneer je gezond weerbaar en assertief wilt worden
Wanneer je je talenten en kwaliteiten wilt ontwikkelen en inzetten
Wanneer je ruimte wilt maken voor meer ontspanning en plezier in je leven
Wanneer je een relatie wilt aangaan en opbouwen
Wanneer je mee intimiteit en seksualiteit in je liefdesleven wilt creëren

Goede lichaamsgerichte therapie raakt ons in het hart

Het effect van goede therapie ervaren we in ons lichaam. Beladen gedachten en denkpatronen worden geminimaliseerd. We ontdekken wat nodig is om onszelf te stabiliseren. Het lukt steeds beter om te dealen met onze problemen. Dat leidt diep van binnen tot blijvend resultaat en helder handelen. En dan kun je iets moois met jezelf, en met je dierbaren, bereiken." De lichaamsgerichte therapie wordt geheel en/ of gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

"Je kunt je lichaam vergelijken met een huis met verschillende kamers. Als je bij therapie alleen maar praat, kom je als het ware niet verder dan de woonkamer. Met lichaamsgerichte therapie kom je in elk vertrek en op elke etage. Door in contact te zijn met je lichaam, je hart en je denken kom je aan verwerken en helen toe. Zo kom je pas echt in balans.”

Lekker stromen van top tot teen

'Goed in je lichaam zitten' betekent dat alles lekker stroomt en dat je je weer je levendig voelt van binnen en je je weer soepel kunt bewegen. Door lichaamsgerichte therapie wordt je je bewust van je lichaam. Je voelt het kloppen van je hart, de kracht in je benen, de ruimte in je borst en de stevigheid in je buik. Het bruisende leven voel je je door je heen stromen van top tot teen. Het is een kostbaar moment als je helemaal samenvalt met je lichaam en met de wereld om je heen.

Lichamelijk 'op slot' raken

In het dagelijks leven moeten we ons vaak vermannen, doorzetten of ons schrap zetten door moeilijke situaties, waarin we ongevraagd verzeild raken. In het ergste geval worden we geconfronteerd met slecht nieuws en dan is een natuurlijke reactie dat we dan verkrampen of verstarren van binnenuit. Ook wel bekend als de' fight or flight' reactie. Ons lichaam kan dan 'op slot' raken, waardoor we in ons hoofd schieten.

Hoe dan weer 'van het slot'?

Door in de therapie letterlijk in beweging te komen, dieper te ademen en stil te staan bij wat zich op dat moment bij jou afspeelt. Je zult samenhang ervaren tussen lichaam, ziel en geest en daardoor komen er gevoelens en emoties vrij. Al deze gevoelens spreek je gemakkelijker uit en dan krijg je beter zicht op hoe je het anders wilt. Als gevolg zul dan ook tot handelen willen overgaan.
Daarom biedt lichaamsgerichte therapie concrete ondersteuning om stevig op je benen in het leven te komen staan.

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.