Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Relevante informatie lichaamsgerichte therapie

Door lichaamsgerichte therapie breng je jezelf op alle niveaus in beweging

Therapeutische levenswijsheden

Verbeter je levenskwaliteit met deze lichaamsgerichte therapie. Er is moed voor nodig om uit je comfortzone te stappen en te doen wat je echt wilt doen. Door te kiezen voor jezelf voorkomen je veel problemen.

Jouw lichaam kan je uitstekend helpen als je er zelf niet uitkomt. Lichamelijke signalen geven aan dat je ergens last van hebt. Luister je naar deze 'berichten', dan kom je te weten wat nodig is om je beter te voelen.

Het is vaak verrassend eenvoudig wat je lichaam je aanreikt. Je lichaam is als een boek voor mij.

Hoe breng je jezelf in beweging?

Het innerlijk verzet is het probleem om de emotionele pijn te accepteren. Het weglopen van de pijn is het probleem om de pijn maar niet te hoeven voelen.

Wanneer je ervaart dat je helemaal één bent met je lichaam en de wereld om je heen, dan ervaar je tegelijkertijd dat je lichaam helemaal van jou is. Op zo'n moment van eenheid voel jij je lichaam moeiteloos aan en heb je hier sturing over.

Ademhalingsoefeningen kan iedereen doen, want niemand zegt: "Ik heb geen tijd in te ademen."
- Sri Ravi Shankar -

Tien minuten oefening

Je ligt op je rug. Je neemt de beweging van je adem waar. Je stelt je voor dat het in- en uitademen zeegolven zijn. Ze stromen vloeien in en uit jouw longen. En je lichaam is de baai. De inkomende adem is de golf die naar binnen stroomt. Je stelt je voor dat je bekken het strand is van de baai. De uitgaande adem is de golf die zich weer terugtrekt en opgaat in de zee. Je verbindt je met dit natuurlijke ademritme van het komen en gaan van de golven.

Stel je open en wacht tot de ademgolf vanzelf weer bij jouw lichaam naar binnen stroomt. Geen sturing. Net als de golven die in het ritme van de zee zich over het stand rollen en dan weer terugvloeien de zee in. Doe deze oefening tien minuten lang vol overgave! Neem dan aandachtig je lichaam waar. Wat merk je?

Emotionele spanning, negatieve gedachten en stress over jezelf en anderen worden letterlijk in je lichaam opgeslagen.

Innerlijke conflicten tussen natuurlijke impulsen en aangeleerde angsten leiden tot frustratie. We willen liefhebben, maar zijn bang ons kwetsbaar op te stellen. We verlangen naar contact, maar we zijn bang om afgewezen te worden. We smachten naar diepe gevoelens, maar we zijn bang om verpletterd te worden door onze emoties.

Klik HIER voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.