Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

EFT en lichamelijke klachten

Emotional Freedom Techniques

EFT vermindert fysieke klachten door onverwerkte emoties aan te pakken

Hoe graag je hier vanaf wilt komen!

Heb je vaak last van migraine? Lukt het niet goed achter je bureau te zitten door een zeurende pijn in je onderrug? Word je 's nachts wakker van maagpijn of brandend maagzuur? Komt de pijn weer opzetten in je vingers na een rondje tuinieren? Heb je elke dag last van constipatie? Word je moe van die hardnekkig terugkerende eczeem met gepaard gaande jeuk? Kun je door de whiplash haast niets meer aan?

Volg-de-pijn-techniek bij lichamelijke klachten

Wil je EFT inzetten voor het doen verminderen van een fysieke pijn, zoals rugpijn, hoofdpijn en maagpijn? Meestal neemt de pijn tijdens de EFT kloprondes langzaamaan af, wordt zachter of verandert van karakter. Was het eerst een stekende pijn, na een paar kloprondes kan dit een zeurende pijn zijn geworden. Soms verspringt de pijn van je linkerschouder naar bovenin je rug. Wat je doet is de pijn volgen met EFT.

Fysieke klachten en vastzittende emoties

Op de plekken van fysieke klachten zitten vaak emoties vast. Dat komt door de wisselwerking tussen lichaam, denken en voelen. Wie heeft niet ervaren dat de schrik je om het hart kan slaan? En gebruiken we niet dagelijks allerlei gezegdes, waaruit deze wisselwerking spreekt, zoals je been stijf houden, knikkende knieën hebben, dat breekt me zuur op, een gebroken hart en zo stijf als een plank zijn?

De emotie in je lichaam voelen

Hieruit blijkt dat vrijwel alle mensen over de hele wereld de emotie in hun lichaam voelen. De essentie van een emotie is in feite een lichamelijke reactie. Vooral in het bindweefsel en in het spierweefsel is dit waar te nemen.  De grondlegger van bio-energetica Alexander Löwen legt uit dat onze emotie ons er vanaf laat bewegen als we het als onprettig ervaren. Of ons er naartoe laten bewegen als we een emotie juist als prettig ervaren. Dat is de basis waarom fysiek klachten in de regel goed aan te pakken zijn met EFT. Worden onverwerkte emoties verwerkt, dan verminderen bij veel mensen de fysieke klachten vanzelf.

EFT effectief bij burn-out

Op grote schaal komt burn-out voor in Nederland. Bij EFT begint het behandelen van jouw burn-out met het accepteren dat jij burn-out bent geraakt. Je werkt aan gevoelens van schrik, angst, falen, schuld ongeduld en frustratie dat jouw lichaam niet mee kan meekomen zoals je gewend bent. Verder wordt aandacht besteed aan het doorbreken van patronen, zodat het voor jou zal blijven bij deze burn-out.

Dit is geen geneesmiddel

EFT kan niet beschouwd worden als een geneesmiddel ook al worden fysieke klachten meestal minder. Door het kloppen word de stress in je lichaam minder, waardoor het de kans krijgt in een betere conditie te komen. Door EFT verminderen of verdwijnen emoties, die horen bij de ziekte of pijn. Nieuwe inzichten laten je anders naar je ziekte of pijn kijken. Dit alles geeft meer rust en ontspanning.

Mogelijke behandelbare fysieke klachten

Burn-out - Prikkelbare darm - Chronische vermoeidheid - Rugpijn - Hoofdpijn - Fybromyalgie - Migraine - Oorsuizen - Artritis - Artrose - Kniepijn - Hielspoor - Whiplash - Gordelroos - Kanker - Kramp - Diabetes - Hypoglykemie - Astma - Evenwichtsstoornis - Menstruatieklachten - Apneu - Nekklachten - Doofheid - Astma - Schouderklachten - Bronchitis - Operatie - Tinnitus - Spit - Hoge en lage bloeddruk - Wagenziekte...

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.
Klik HIER voor de 'literatuurlijst Voluitleven' om meer te lezen over Emotional Freedom Techniques.