Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Reacties & ervaringen lichaamsgerichte therapie

Cliënten over hun ervaringen met lichaamsgerichte therapie

Natasha 33 jaar

Ik heb deze lichaamsgerichte therapie ervaren als zeer de moeite waard. In een veilige en vertrouwelijke sfeer heb ik kunnen werken aan mijn hulpvragen. Er was alle ruimte voor mijn eigen inbreng. Nooit werd ik geforceerd om mijn grenzen te overschrijden tijdens het lichaamswerk. Wat ik ook prettig vond, was dat er af en toe eens flink gelachen werd tijdens de sessies. Caroliene liet me zijn wie ik ben.

Roos 39 jaar

Vanwege een onbeantwoorde liefde, en de pijn die dit veroorzaakte, ben ik terechtgekomen bij deze therapeut door wat ik las op haar site. Ik vermoedde dat dit me zou kunnen helpen. Ik heb Caroliene leren kennen als een zeer betrokken, professionele, nabije en wijze therapeut. Ik vind haar liefdevol en oprecht in haar aanpak. Ze durfde me uit te dagen om moeilijke stappen te nemen, terwijl ze me daar binnen mijn eigen ruimte liet behouden.

Na een aantal trauma verwerkende sessies dienden andere lichaamsgerichte werkvormen zich aan. Dat bleek dan ook altijd zo'n moment het beste voor mij te zijn. Caroliene ziet goed wat aandacht vraagt en op welke manier dit het beste aangepakt kan worden. Vanuit de onbeantwoorde liefde werd steeds duidelijker wat de oorsprong is van de patronen, die ik had ontwikkeld en niet los kon laten. Dat heeft me veel opgeleverd.

Het was bijzonder om te ontdekken wat mijn lijf allemaal te zeggen had in plaats van mijn hoofd. Na een intensieve periode van samenwerking hebben we de therapie beëindigd. Ik kan me voorstellen dat ik in de toekomst nog eens naar haar terug ga wanneer ik opnieuw vastloop. Of als ik het gewoon prettig vind dat iemand een tijdje met me meeloopt.

Sanne 47 jaar

Ik ben in een periode van zware depressie naar Caroliene gegaan voor Body Mind Integrated Psychotherapy. Zij maakte dat ik me welkom voelde. Zij is een warme, betrokken therapeut. Ze dacht mee en probeerde verschillende werkwijzen bij mij uit om te kijken wat het beste bij mij aansloot. De therapie was een moment van op adem komen voor mij. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld in het doorkomen van een donkere periode, die gelukkig weer achter me ligt!

Elisabeth 62 jaar

Deze therapeut heeft me heel goed geholpen om weten en voelen aan elkaar te knopen. Dat gaf mij de kracht om uit de relatie te stappen, na een niet-gelukkig huwelijk van 31 jaar. Ik wist en voelde al jaren dat de relatie niet was wat het had moeten zijn, maar zag niet dat ik iets beters verdiende. Ik voegde me in wat het was, zoals ik zoveel vrouwen dat zie doen.

Door het lopen van een tijdlijn bij Caroliene realiseerde ik me het jarenlange gebrek aan verbondenheid met mijn partner en zijn heel beperkte inzet voor de relatie en het gezin. Een besluit nemen moest ook wel vanwege mijn gezondheid en welbevinden. Caroliene was de steun in de rug om het besluit te durven nemen. Ik gun het iedere vrouw, iemand die met je meekijkt, maar er wel opgericht is jou je eigen beslissingen te laten nemen en kijk gek genoeg dan ook met voldoening terug op het afgelopen therapie traject.

Rieneke 26 jaar

De afgelopen jaren heb ik heel wat psychologen gehad vanwege mijn vermoeidheidsziekte, maar U bent echt tot me doorgedrongen. Daardoor heb ik mezelf heel goed leren kennen. Ik had elke keer zin om naar therapie te gaan. De reden voor therapie was dat ik liefdesverdriet had en los wilde komen van mijn vriend. Nu kan ik veel beter voor mezelf zorgen in de relatie met mijn vriend. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.

Ik zet mezelf nu op de eerste plaats. Ik heb meer geaccepteerd dat ik echt ziek ben. Dat helpt. Ik ben nog wel wat onzeker over mijn lijf. Ook al vind ik het nog steeds moeilijk afspraken af te moeten zeggen, want ik heb het nog steeds in me om het anderen naar de zin te maken, ik doe het nu wel! Ik ben lichamelijk dan te moe. Door lichaamsgerichte therapie leerde ik mijn lichaam steeds beter kennen en aan te voelen.

Ik ben me er nu veel meer bewust van wat ik wel en niet aankan. Zo ga ik niet meer zo laat uit ook al vind ik dat hartstikke leuk. En ik ben met mate gaan drinken. Mijn vrienden vinden me serieuzer en meer volwassen geworden. Mijn vriend is daar heel blij mee. Ik ook. U bent de beste therapeute die ik ooit heb gehad!

Koosje 52 jaar

Van het begin af aan voelde ik me op m'n gemak bij Caroliene. Ik kon vrijuit over alles praten wat me bezighield. Ze heeft veel levenservaring en kennis. Ze is thuis in verschillende methodieken. Daar heb ik veel baat bij gehad. Na mijn scheiding, die ik niet aan had zien komen, stond mijn wereld op z'n kop. Tijdens mijn rouwverwerking bleef het niet bij praten over mijn situatie, waardoor ik in mijn hoofd zou zijn blijven zitten.

Piekeren en malen deed ik al genoeg! Door lichaamsgerichte therapie, tekenopdrachten, geleide fantasieën en meditaties kwam ik tot onverwachte inzichten. Veel had ik weggestopt waarmee ik zat. Het werken met het innerlijk kind heeft me erg geholpen om de behoeftes van mijn innerlijk kind te erkennen, een plaats te geven en vanuit mijn volwassen deel verder te kunnen leven. Ik kijk nu ook weer positief naar de toekomst.

Alexander 45 jaar

Als musicus wilde ik mijn podiumangst overwinnen. Mij zichtbaar durven maken voor het publiek was voor mij te bedreigend. Caroliene moest behoorlijk vasthoudend zijn om me hier doorheen te helpen. Door liefdevolle en respectvolle aandacht in combinatie met een gezonde dosis humor en zelfexpressie, was er de ruimte hieruit te komen. Ik kreeg meer inzicht in wat ik nodig had om mijn blokkades te verwerken.

Ik vond een nieuwe ingang om meer vanuit plezier en zelfvertrouwen te gaan musiceren voor het publiek. Caroliene paste ook elementen toe uit de methode van Stanislavski. Daar heb ik veel baat bij gehad tijdens het oefenen in het me voorbereiden op het laten horen van mijn pianospel. Lichaamswerk, lichaamsbewustzijn, lichaamshouding, ademhaling en leren spelen vanuit ontspanning stonden hierbij centraal.

                                                          Irene 62 jaar

Toen ik al geruime tijd niet goed in m'n vel zat en mijn zelfvertrouwen ernstig aan het afbrokkelen was, begreep ik dat ik hulp moest zoeken. Voor mij best een hele stap. Het contact met Caroliene was vanaf het begin prettig en vertrouwd. Ik kon vrijuit praten. Ik voelde me begrepen. Vooral systeemopstellingen hielpen me mijn issues inzichtelijk te krijgen. Het contact met mijn gevoel werd hersteld.

Ik heb in de therapie geleerd onderscheid te maken tussen wat wel of niet belangrijk voor mij is. En vooral ook hoe met mijn problemen om te gaan. Door thuisopdrachten en handvatten, die mij werden aangereikt, kreeg ik langzaamaan weer grip op mijn leven. Mijn angstklachten zijn verdwenen. Ik sta weer een stuk steviger op mijn benen. Ik heb hier veel aan gehad. Bedankt Caroliene!

Peter 44 jaar

Ik kwam bij deze therapeut om te werken aan de problemen, die ik meegekregen heb vanuit mijn familieachtergrond. Vooral de systeemopstellingen onder haar begeleiding waren zeer verhelderend. Deze therapeut wist telkens weer snel en exact de vinger op de zere plek te leggen. Zij kon me in contact brengen met wat voor mij de sleutel was om mijn pijn meer achter me te laten.

Ik ben zo'n twee jaar in Body Mind Integrated Psychotherapy geweest. Ik heb hier bijzonder veel aan gehad. Ik kon veel ballast loslaten en me bevrijd voelen van die familie-issues waar ik zo onder leed. Mijn leven is sindsdien ook zoveel meer vooruit gegaan. Ik geniet van alle positieve veranderingen en waardeer mijn leven ook meer dan 'vroeger'.

Paul 48 jaar

Ik ben met Body Mind Integrated Psychotherapy in aanraking gekomen na een zeer stressvolle en ingrijpende periode. Geruime tijd ging ik al op m'n werk over mijn grens qua werkdruk. Ook overleed mijn zeer dierbare broer nog eens onverwachts. Het werd me wat te veel. Dat uitte zich in beangstigende hartklachten en hoofdklachten. Vandaar dat de lichaamsgerichte aanpak van Caroliene me zo aansprak. 

Met diverse oefeningen en gesprekken heeft ze me in eerste instantie rustiger gekregen. Daarna zijn we langzaam naar de kern van mijn problemen gegaan. De gevarieerde sessies met haar gaven me een vertrouwd gevoel. Ze heeft zeer bijzondere praktische tips. Ze is een zeer prettige persoonlijkheid met veel kennis van zaken. Ik ging graag naar therapie. Inmiddels heb ik domweg weer meer plezier in mijn leven.

Joshua 30 jaar

Mijn vriendin en ik zijn al lang bij elkaar. Vanwege een nare ervaring uit haar verleden is ons seksleven altijd moeizaam verlopen. Mijn eigen verlangens heb ik daarbij onderdrukt. Dit ging op den duur ten koste van onze relatie. Ik zat in de rol van 'redder in nood', die zichzelf helemaal wegcijferde. Dat maakte dat ik steeds minder aantrekkelijk werd voor mijn vriendin. Een vicieuze cirkel.

Met Caroliene ben ik hiermee aan de slag gegaan. Ze heeft me doen inzien dat ik mijn eigen gevoelens en verlangens niet moet onderdrukken. Ze heeft me geholpen meer in mijn mannelijke kracht te komen door lichaamswerk. Deze therapeut is oprecht zonder daarbij veroordelend te worden. Ik heb nieuwe en heldere inzichten in liefdeszaken gekregen, die er bij mij ingesleten zaten als vastgeroeste patronen.

Eva 25 jaar

Ik had last van angstklachten, weinig focus, problemen met de gezinssituatie, te veel in m'n hoofd zitten en burn-out klachten. Ik heb je ervaren als een gedreven, betrokken therapeute met gepaste afstand. Een wirwar van klachten werd door jou in kaart gebracht. In de praktijk heerste een geborgen en warme sfeer. Dat voelde voor mij heel goed, omdat ik dit deels in mijn jeugd zo heb gemist.

Er was ruimte voor humor. Soms kon ik het hierdoor minder zwaar inzien. Ook al vond ik de sessies best pittig, toch kon ik door je aandacht en begeleiding erbij blijven. Bijzonder hoe je werkt met de wijsheid van het lichaam met hulp van verschillende lichaamsgerichte methodes. Ik heb nieuwe inzichten en ervaringen opgedaan. Daar kan ik verder mee op mijn pad. Ik ben er nog niet. Ik leer elke dag bij. Dank voor je inzet!

Boaz 34 jaar

Ik kwam voor mijn angstklachten bij deze therapeut. Ik heb veel gehad aan het opstellen van mijn rechten en persoonlijke gedragsregels. Ik sta nu steviger in het leven, laat meer van me horen en neem wat ik nodig heb om me goed te voelen. Ik had een behoorlijk verwrongen beeld van vrouwen en liefdesrelaties. Caroliene heeft me geholpen mijn beeld van vrouwen een stuk realistischer te maken dan het geval was.

Ik heb lichaamsgericht therapeut Caroliene als heel prettig ervaren. Door haar vrolijke en oprechte karakter ben ik altijd met plezier naar de sessieafspraken gegaan. Ze is voor mij een symbool geworden waartegen ik het gedrag van vrouwen om me heen afzet. Dit, om te kijken welk gedrag van vrouwen al dan niet gezond uitwerkt voor mij. Caroliene, bedankt!

Robert 46 jaar

Deze lichaamsgerichte therapie heb ik ervaren als een weldaad. Het was voor mij verheugend naar Caroliene toe te gaan. Ik heb deze therapeut als heel kundig en empathisch ervaren. Ze kan echt in vreugde en verdriet met mij meeleven zonder haar professionaliteit te verliezen. Ze houdt gepaste afstand en is ook dichtbij. Dat ervoer ik als zeer menselijk. Haar vrolijkheid en opgewektheid werkt aanstekelijk.

Hoewel Caroliene een vast behandelplan heeft speelt ze in op het moment zelf. Ik vind haar kundig en bedreven. De sessies zijn gevarieerd door verschillend lichaamswerk, zowel goede gesprekstechnieken, waarbij ze de juiste vragen weet te stellen als ook het toepassen van bio-energetica, systeemopstellingen en ander lichaamswerk. Dat geeft dieper inzicht vanuit onvermoede lagen van mijn ziel.

Door een jaar met deze therapeute te werken volgens Body Mind Integrated Psychotherapy heb ik een aantal taaie hobbels in mezelf opgelost. ik heb meer leren zien wie ik werkelijk ben, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik daarmee goed om kan gaan. Ik ben me bewust geworden dat het belangrijk is meer vanuit mijn hart en mijn gevoel te leven en te handelen. Wat maakt me blij? Dus niet meer zo streng voor mezelf zijn!

Ingrid 48 jaar

Ik weet nog dat ik met lood in mijn schoenen bij deze therapeut kwam. Ik vond het erg spannend. Door gesprekken en lichaamsgerichte oefeningen werd mijn angst steeds minder. Bij elke sessie werd een schilletje afgepeld. Ik begon de therapie zelfs leuk te vinden. Bewegen, bio-energetica, Gestalt dialoog, systeemopstellingen en meditaties deden mijn muren afbrokkelen. Ik ben rustiger geworden in mijn hoofd. Ik weet nu wat mijn grenzen zijn.

Wouter 36 jaar

Ik zat overspannen thuis toen ik in therapie ging bij Caroliene. Ik had last van paniekaanvallen, angstklachten en was helemaal op. Mijn zelfvertrouwen was tot een nulpunt gedaald. Ze heeft me ontzettend goed geholpen om deze periode door te komen en van mijn klachten af te komen. Ze is een warme, begripvolle therapeut, die kan putten uit een schat aan ervaringen en technieken, afgestemd op de sessie van dat moment.

Ik was nog nooit eerder in zo'n lichaamsgerichte therapie geweest en kon me daar ook geen voorstelling van maken. Al snel bleek Body Mind Integrated Psychotherapy voor mij succesvol, leuk en leerzaam te zijn! Mijn klachten zijn verdwenen. Ik ben allang weer aan het werk. Zolang ik nog iets te leren heb van deze lichaamsgerichte therapie en systeemopstellingen, iets waardoor mijn dagelijkse leven wordt verrijkt, blijf ik gaan!

Klik HIER voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.