Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Emotional Freedom Techniques (EFT)

 

Emotional Freedom Techniques: EFT technieken om van je nare gevoelens af te komen

Gebruik Emotional Freedom Techniques om weer controle te krijgen over je negatieve gedachten en gevoelens

Liever vandaag dan morgen hiervan af komen met Emotional Freedom Techniques (EFT). Komt opeens dat nare gevoel weer opzetten en word je erdoor overspoeld? Lukt het maar niet hier controle over te krijgen en kun je het niet wegdrukken of laten ophouden? Wat doe je als je gespannen, zenuwachtig wordt en je het bonzen van je hart voelt? Zou voor jou dan ook de Emotional Freedom Techniques kunnen werken?

Waarom kom je maar niet van je angsten af?

Ongewild beïnvloeden vroegere trauma's, angsten, psychosomatische klachten, burn-out en nare gebeurtenissen en verslavingen ons dagelijkse functioneren en daardoor gaat je levenskwaliteit flink achteruit. Het is dan ook vaak erg lastig om hier dan grip op te krijgen . Dit komt door een verstoring in jouw systeem. Hierdoor blijf je last houden van deze klachten. En dit blijft jammer genoeg aanhouden.. ook al blijf je je inzetten of verzetten om je van deze sores te bevrijden!

Bij aanmelding volgt er eerst een gedegen intake om helder te krijgen waar je EFT op wilt toepassen. Tijdens de eerste EFT sessie wordt meestal zichtbaar hoe langzaam of snel je reageert op de EFT behandeling. Nodig is om contact te maken met nare situaties en gebeurtenissen en of het lukt om de bijbehorende emoties op te roepen. De ene client lukt het gemakkelijker dan de andere client. Dit is doorslaggevend hoe lang een EFT traject kan duren. Is de problematiek hanteerbaar voor jou, dan mag je thuis ook op jezelf de basistechniek van EFT gaan toepassen voor een sneller herstel.

                                                          EFT helpt bij de volgende klachten


Fobie, zoals pleinvrees, vliegangst, slikangst, smetvrees, claustrofobie en angst voor dieren
Paniekaanvallen, hyperventilatie en depressie
Trauma, traumatische ervaringen en gebeurtenissen
Angst voor de dood, ziekte, eenzaamheid, seksualiteit, geweld en onrechtvaardigheid
Fysiek klachten, zoals diabetes, fybromyalgie, burn-out en hartritmestoornissen
Verslaving, zoals roken, alcohol, drugs, eten, kooplust, gamen en seks
Dwanggedachten en / of dwanghandelingen
Allergie, zoals hooikoorts, koemelk-, noten en zonneallergie

Simpele kloptechniek vermindert je klachten

Na een aantal EFT sessies merk je dat je klachten verminderd of zelfs mogelijk verdwenen zijn. Ook zal je merken dat je anders tegen jezelf en het leven aan gaat kijken. Dat waar je onder gebukt ging, is door de Emotional Freedom Techniques weg. De negatieve gedachten en gevoelens zijn bijna niet meer merkbaar of nu goed leefbaar. Jouw leven werd eerst door die gedachten zo negatief bepaald en stond eerst op de voorgrond, maar voert nu de ondertoon. Je zult verbaasd staan hoe deze kloptechniek jouw bestaan kan verlichten.

Intens herbeleven is niet nodig

Het grote voordeel bij de Emotional Freedom Techniques is dat je niet alles opnieuw intens hoeft te beleven. De EFT-therapeut houdt zich bezig met de verstoring, die in je lichaam optreedt als je terugdenkt aan een beladen gebeurtenis. Ben je emotioneel betrokken bij het kernprobleem en ben je op dat moment goed in verbinding met jezelf,? Dan is dit al voldoende om pijn en stress te doen verminderen bij EFT.

Verminderen en neutraliseren

EFT Emotional Freedom Techniques maakt van een nare gebeurtenis een herinnering zonder lading. De nare gebeurtenis wordt dan verleden tijd en je zult merken dat de beperkende innerlijke overtuigingen, lichamelijke en psychische klachten verminderd zijn en dat de storende emoties geneutraliseerd zijn. Cliënten, die Emotional Freedom Technique sessies  hebben gehad, zeggen dan ook dat ze 'er niet meer zo goed bij kunnen' en 'dat het net is alsof het verdwenen is'. Oftewel het leven wordt weer om naar uit te kijken.

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.