Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Wat is Voluit leven?

Voluit leven doe je door mee te bewegen met het leven

Is voluit leven voor iedereen weggelegd?

'Gelukkig zijn' vinden we in onze samenleving heel belangrijk. Toch ligt dat geluk niet zomaar voor iedereen binnen handbereik. Iedereen heeft te maken met ups en downs. Deze dynamiek brengt diepgang, gevoeligheid en beweging in ons leven. De vaardigheid is om mee te leren bewegen met het leven in al haar schakeringen. Heb je een stevige basis meegekregen, dan zal voluit leven je juist goed afgaan.

Hoe zou het zijn om met een zonnig gemoed door het leven te gaan, in harmonie met jezelf en met de ander, de toekomst verwachtingsvol tegemoet te zien, je geliefd en welkom te voelen, je eigen inbreng te hebben en je op je plek te voelen in deze wereld?

Voor iedereen weggelegd

Iedereen kan leren voluit in het leven te staan. Worstel je met de vraag hoe het komt dat het jou zo moeilijk lukt? Dat kan vele oorzaken hebben. Denk je misschien teveel en luister je te weinig naar je gevoel? Of vergelijk je jezelf met anderen en maakt dat je ontevreden? Of ben je vooral bezig met wat je niet wilt ervaren? Belangrijk is wat jij nodig hebt om tot een betere interne samenwerking te komen.

Als het tegenzit

Soms gaan geluk en leed gelijk op en soms blijft het leed te lang op nummer één staan. Soms lukt het niet hier zelf verandering in te brengen en wordt het lijden te zwaar. Door lichaamsgerichte therapie of EFT leer je een positieve wending aan je leven te geven. Het leven goed leren (ver)dragen in al haar schakeringen, zodat je er wel bij gaat varen dan dat het je teveel blijft kosten.

Wat houdt voluit leven precies in?

Dat staat voor een volmondig 'ja' zeggen tegen alles wat je tegenkomt in jouw leven. Van plezierig tot pijnlijk. 'Dat alles er mag' zijn brengt je in contact met jouw innerlijke drijfveren en diepe verlangens. Zo maak je de weg vrij om veranderingen door te voeren naar jouw behoeften en maatstaven. Voluit leven nodigt je uit je gevoelens en emoties in je lichaam toe te laten, te doorvoelen, te uiten en te verwerken.

Voelen, ervaren, bewustwording, handelen

Voluit in het leven staan is het doorbreken van vastgeroeste patronen en gewoontes. Dat zorgt ervoor dat er ruimte vrijkomt voor nieuwe inzichten, nieuw gedrag en nog niet eerder ervaren gevoelens en emoties. Het is luisteren naar je lichaam en de stem van je ziel centraal stellen. Durf hiernaar te handelen en verwezenlijk jouw verlangens. Jouw lichaam speelt een cruciale rol in dit ontwikkelingsproces!

Jij bent je eigen baas

Voluit leven is verantwoordelijk zijn voor jezelf. Dankzij jouw lichaam voel je, ervaar je en geef je concreet vorm aan jouw leven. Voluit leven is jezelf vanaf nu op de eerste plaats zetten; jij bent je eigen baas. Jij bent verantwoordelijk voor jouw welzijn. Jij hebt zeggenschap over jouw leven. Je wordt uitgedaagd om jouw hart te volgen, open te staan voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Klik HIER voor het aanvragen van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.