Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Over relatietherapie

Relatietherapie: leren communiceren vanuit het hart

Ga voor relatietherapie als je nog genoeg van elkaar houdt

Zijn jullie bereid om in relatietherapie te gaan en hier tijd voor vrij te maken? Alleen kun je samen door de bomen het bos niet meer zien, maar is er nog wel genoeg liefde voor elkaar en wil je graag bij elkaar blijven? Dan is er kans van slagen! Uitgangspunt is hoe waardevol jullie relatie is en hoe belangrijk het is deze relatie te koesteren en te respecteren.

"Als je van elkaar houdt, dan ben je graag in elkaars nabijheid. Je neemt de tijd voor elkaar om feeling te houden met elkaars leven. Als je nauwelijks meer de moeite neemt iets met elkaar te doen, dan is de liefde vaak al behoorlijk verwaterd."

Samenzijn en zingeving

Het verlangen is aanwezig om het plezier, de spontaniteit, de romantiek, de sensualiteit en de seksualiteit te (her)vinden in jullie relatie. Zo kan het liefdesgevoel en het vertrouwen in elkaar hersteld worden. En dat geeft zingeving aan jullie samenzijn. Door opbouwend met elkaar om te leren gaan, ontvouwt zich een veilige basis om positieve veranderingen te bewerkstelligen binnen jullie relatie. Hier vinden jullie meer tips voor een gelukkige relatie.

Relatietherapie doet de liefde opbloeien

Redenen om relatietherapie te overwegen

Zijn jullie elkaar door de jaren heen ongemerkt kwijtgeraakt... Weet je niet of jullie nog wel (genoeg) van elkaar houden... Verlangen jullie naar meer diepgang in de relatie... Word je al moe en somber van de gedachte samen oud te worden... Doen jullie niet langer aan qualitytime... En wordt er nog maar weinig geknuffeld en aangehaald.....Heb je schoon genoeg van de terugkerende problematiek... Kan je de aanblik van je partner amper meer verdragen... En weet je niet meer wat te doen...

Seksueel loopt het niet meer zo.....De kinderen lijken het voornaamste bindmiddel te zijn geworden.....Verslaving speelt een rol, zoals alcohol, drugs, gamen, seks.....Jullie gemeenschappelijke zingeving is er niet meer.....Er is sprake is van (bijna) vreemdgaan en anderen leuker vinden dan je eigen partner.....Je verveelt je bij elkaar.....

Relatietherapie: weer verbinding en verrijking

Door relatietherapie weer ruimte om samen in de relatie tot grotere bloei te komen

Bij deze relatietherapie hoort het productief om leren gaan met jullie relatieproblemen, het leren communiceren vanuit het hart en het samen (her)waarderen en inzetten van ieders kwaliteiten. De focus tijdens de relatietherapie ligt op de hechting, de verbinding en op die gebieden waar jullie op een prettige en verrijkende manier met elkaar in contact kunnen zijn. Zo ontstaat ruimte om samen in de relatie tot grotere bloei te komen.

De prijs van het 'uit elkaar gaan'

In Nederland raakt één op de drie paren in een scheiding verwikkeld. Er komt echter veel bij een scheiding kijken. Je raakt emotioneel behoorlijk uit je evenwicht en het brengt vrijwel altijd hoge kosten met zich mee. Zijn er kinderen in het spel, dan kom je in aanraking met co-ouderschap, kinderalimentatie en het na-huwelijk. Al met al genoeg redenen om samen het ja-woord te geven aan relatietherapie.

Als het toch niet werkt..

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat duidelijk wordt in de relatietherapie dat jullie 'match' gewoonweg niet werkt. Dan is het prettig om te weten dat je er alles aan gedaan hebt om bij elkaar te kunnen blijven. Het inzicht hoe het komt dat het tussen jullie niet meer werkt maakt het mogelijk elkaar los te laten. Zo kun je elkaar de ruimte geven om op een respectvolle wijze de nodige stappen te zetten om uit elkaar te gaan.

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met relatietherapeut Caroliene Rangeeni de Gruijter.