Een goed innerlijk huwelijk zorgt voor spirituele groei
Bij tantra gaat het over het innerlijk huwelijk en je ware essentie tot volledige ontwikkeling te laten komen door de vrouwelijke en de mannelijke aspecten in jezelf te integreren. Wanneer je innerlijke vrouw en innerlijke man op elkaar afgestemd zijn, verstevigt dat je innerlijke balans. Het innerlijke huwelijk is een wezenlijk onderdeel van spirituele ontwikkeling en zelfrealisatie.

Voor meer innerlijke balans en levensgeluk
Tijdens het tantra voor vrouwenweekend ‘Het innerlijk huwelijk’ leer je met inzet van tantrische oefeningen, tantrische rituelen en meditaties hoe je de vrouwelijke en de mannelijke kwaliteiten in jezelf kunt versterken en harmoniseren. Dit vergroot je innerlijke balans en maakt je minder gevoelig voor ongezonde afhankelijkheid in vriendschappen en relaties. De weg naar zelfrealisatie ligt open. Inspirerend voor ons, vrouwen, is dat bij tantra man en vrouw als gelijkwaardig worden beschouwt. Tantrische oefeningen en rituelen zijn hierop afgestemd.

Een extatisch bewustzijn
Totaal verbonden met je innerlijke vrouw en je innerlijke man heb je het geluk te versmelten met deze prachtige elkaar aanvullende polen. Dan pas kun je ook ‘versmelten’ met je partner. Het moment van ‘samenvallen met jezelf’ kan zoet, gelukzalig, diep verbonden en extatisch zijn. Het kan een heerlijk gevoel van eenwording zijn. Soms moet je ervan huilen, zo geraakt kan je je voelen.

Geef je innerlijke vrouw de vrije hand
Kun je je vrouwelijkheid (uit) leven, dan ontdek je wie je in wezen bent. Laat je innerlijke vrouw dansen, spelen, vol overgave, sensueel en hartstochtelijk zijn. Dat maakt het eenvoudiger om contact te krijgen met je innerlijke man, omdat je behoeften en verlangens helder worden en je weet wat je wilt bereiken. Dit doet zeker geen afbreuk aan je vrouwelijkheid en je vrouw-zijn.

Het maakt je vertrouwenswaardig
Juist door je behoeften en verlangens te durven voelen en je hierover uit te spreken naar je geliefde toe zal het vertrouwen in jou toenemen. Door je mannelijke energie in te zetten benadruk je jouw vrouwelijkheid. Hiermee voorkom je dat je Lief maar moet zien te raden wat jouw wensen zijn.

Van dualiteit naar polariteit
Ooit is het mannelijke afgescheiden van het vrouwelijke en werd dualiteit realiteit. Herkenbaar door spanning, strijd en tegenwerking tussen man en vrouw. In deze huidige tijd van transformatie zijn het vrouwelijke en het mannelijke zich weer aan het verenigen in liefde en respect. Door te zorgen voor een goed innerlijk huwelijk door te leven vanuit je ware essentie stimuleer je dit prachtige wereldwijde proces. De innerlijke vrouw/man relatie combineert de kracht van het Zijn (de vrouw) en de kracht van het Doen (de man).

Seksueel vrijer worden
Het innerlijk huwelijk gaat voorbij aan de conditionering van mannelijk en vrouwelijk gedrag in onze samenleving.  Als vrouw heb je de neiging om je vrouwelijk te gedragen. Vooral je vrouwelijke kwaliteiten ontwikkelen en inzetten. Bij mannen idem dito. Het niet langer beantwoorden aan deze conditionering kan angst oproepen bij het seksueel vrijer willen worden.

Wat houdt ‘seksueel vrijer’ in?
Elke vrouw of man kan beide energieën belichamen. Laat je leiden door je verlangen. Heb je zin om het initiatief te nemen tijdens het vrijen, dan doe je dat zonder je te laten tegenhouden of je dan nog wel aantrekkelijk gevonden wordt. Wil je verovert worden, dan verleid je hem en daag je hem uit. Zo leef je je ware essentie als minnares en geliefde.

Hoe betrek je je innerlijke man in je leven?
Wil je je innerlijke man integreren in je vrouwenleven ontwikkel dan naast je vrouwelijke kwaliteiten, ook je mannelijke kwaliteiten (leiderschap, focus, doelgerichtheid, leergierigheid, wilskracht, daadkracht). Nare ervaringen met mannen kan hier tussen staan. Onverwerkte pijn vraagt om doorvoeld en geuit te worden om de weg vrij te maken om je innerlijke man te verwelkomen.

Wat is de eerste stap?
Wil je je innerlijke man wakker maken, begin dan met het tonen van je ware gevoelens, ken je grenzen, trek je grenzen en zeg ‘nee’ als je iets niet wilt. Is de leidende energie vrouwelijk bij jou, en wil je je vrouw-zijn versterken, integreer dan de mannelijke energie in jezelf. Is je mannelijke energie leidend, dan ga je juist aan de gang om je vrouwelijke energie te ontwikkelen.

Het Yin en Yang spel om te oefenen
Door dit avontuurlijke spel te doen ontwikkel je het innerlijk huwelijk en je ware essentie binnenin jezelf. Jij bent de koningin en je geliefde is de diena(a)r(es). En andersom. Met dit spel onderzoek je je verlangens. Doordat je zowel de koningin als de diena(a)r(es) zal zijn leer je flexibel omgaan met je vrouwelijke en je mannelijke energie.

Van te voren schrijf je op wat je ten diepste zou willen ontvangen, meemaken of ervaren in dit moment. Je geliefde zal hier concreet vorm aan geven. Voelt iets niet goed om te geven, dan hoeft de diena(a)r(es) dat ook niet te doen.

Koningin en diena(a)r(es)
Tijdens het yin en yangspel word je als koningin uitgedaagd om je eigen grenzen aan te geven en te bewaken door je uit te spreken wat je verlangen is, het liefst tot in detail (yang). Dit alles op een speelse, liefdevolle en respectvolle wijze. Ben je de dienares, dan word je uitgenodigd om de wensen van de koning(in) te verzorgen, te dienen en te faciliteren (yin)

Spreekt een vaste tijd af en daarna wissel je van positie. Het is een mooie manier om te leren te vragen wat je wilt ontvangen aan aanraking, gebaar, liefkozing, handeling…