Tantra en sensualiteit
Sensualiteit wordt in tantra gezien als een belangrijk aspect van vrouwelijke kracht en creativiteit, die haar oorsprong vindt in onze baarmoeder. Onze vrouwelijke krachtbron staat symbool voor vruchtbaarheid, leven gevende energie en stromende creativiteit. Sensualiteit geeft vrouwen de nodige diepgang en verbinding.

Sensualiteit vergroot gevoeligheid
Sensualiteit verwijst naar het ontwikkelen van een verhoogd bewustzijn en gevoeligheid van onze zintuigen en voor andermans zintuigen. Sensualiteit wordt beschouwt als een wezenlijk onderdeel van onze spirituele ontwikkeling en zelfonderzoek, een kostbaar aspect van onze menselijke ervaring.

Zuiver voelen
Het vergroten van je sensualiteit helpt je om je eigen verlangens en grenzen te verkennen. Voor jou als vrouw kan dit een uitdaging zijn: ”Wie ben ik om mijn behoeften en verlangens te uiten, laat staan hier naar te leven?” Je wordt veel gevoeliger, waardoor je zuiverder kunt voelen of iets of iemand echt oké voor je is, en dan hier naar handelen.

Kwetsbaar of zwak?
Het kan dubbele gevoelens oproepen wanneer je ervoor kiest je sensualiteit bewust te ontwikkelen. Dit helende ontwikkelingsproces heeft alles te maken met het toelaten van je gevoeligheid. Dit kan bij jou gelinkt zijn aan zwak zijn en een diep gevoel van angst oproepen om je zo kwetsbaar op te stellen.

“Ik word kapot gemaakt… ik lever me uit.. ik word gedomineerd… afgewezen… gekleineerd… ondergewaardeerd… niet serieus genomen… ik word uitgelachen…”

De beloning is enorm
Het diepe verlangen om onze sensualiteit, onze gevoeligheid toe te laten stimuleert ons gelukkig om voorbij (zelf)oordelen en angsten, dit vrouwelijke tantrische pad toch in te slaan en te bewandelen. De beloning is dat wij met onze innerlijke diepte, onze innerlijke kracht en innerlijke rijkdom in aanraking komen. En dat geeft sturing.

Sensualiteit leidt tot zelfrealisatie
Stel je daarbij voor dat sensualiteit jou in een diepere staat van vervulling, zinvolheid en diepe verbondenheid op zielniveau kan brengen. Je krijgt dan  vaak je missie helder waarvoor je hier op aarde bent gekomen. En dit kun je gaan concretiseren. Dit is een totaal andere energie dan worstelen met leegte, oppervlakkigheid, eenzaamheid en betekenisloosheid.

Toekomen aan je ware essentie
Door dit verhoogde bewustzijn worden je zintuigen meer ontwikkeld, waardoor je meer aanwezig en bewust kunt worden in het huidige moment. Je eigen verlangens en grenzen ga je beter te begrijpen en uitdrukken. Dat maakt je een stuk autonomer en brengt je in verbinding met je ware essentie. Sensualiteit geeft vrouwen echt de nodige diepgang en verbinding.

Innerlijke rijkdom ontwikkelen
We leren onze eigen unieke kwaliteiten en ervaringen te waarderen dankzij het steeds meer finetunen van onze sensualiteit en gevoeligheid. Door de diepe verbinding met onze sensualiteit en innerlijke wijsheid te voeden, kunnen we een groter gevoel van zelfbewustzijn, zelfacceptatie en zelfliefde bereiken.

Radicale eerlijkheid
Je merkt op een gegeven moment dat je jezelf niet langer meer wilt passeren. Dat dit consequenties kan hebben voor je huidige leven hoef ik niet te zeggen. Het verlangen om vanuit je essentie, vanuit je hart keuzes te maken, die echt bij je passen, zal haar bekoring hebben en voor jou onweerstaanbaar worden!

Verschillende werkwijzen
Het aanwakkeren van je sensualiteit, waardoor je gevoeligheid zich steeds meer ontwikkelt kan verschillende werkwijzen omvatten, zoals dynamische en passieve meditatie, tantrische rituelen en oefeningen, zelfonderzoek. Maar ook fysieke oefeningen, zoals aanraking, ademwerk, beweging en geluid maken.

Tantra met Rangeeni de Gruijter
In mijn tantrische vrouwenweekenden worden deze werkwijzen ingezet. Daar is ruimte om je eigen sensualiteit op een tantrische vrouwelijke wijze te onderzoeken, tot stroming te brengen en vervolgens uit te drukken. Het brengt je als vrouw in verbinding met je intuïtie en je innerlijke wijsheid. Wil je meer weten, stuur dan een berichtje naar voluitleven@gmail.com!