Een zachte vrouwelijke uitnodigende manier om je sensualiteit wakker te maken kun je ervaren in het tantra voor vrouwenweekend ‘Sensueel ontwaken’.

Een heerlijke vrouwenwereld
Wanneer je kennis maakt met tantra voor vrouwen en geholpen wordt om vanuit je gevoeligheid aanwezig te zijn, dan gaat een verrassende wereld voor je open. Vanuit embodiment leer je ruimte nemen voor jezelf, je grenzen herkennen en aangeven. Je wordt je eigen veilige haven. Een wereld aan lichamelijke sensaties en gewaarwordingen dient zich aan, waardoor je sensualiteit zoveel meer voelbaar wordt!

Wat betekent Sensueel ontwaken?
Tantra, sensueel ontwaken en fijngevoeiligheidDat je gevoeligheid ontwikkelt voor je eigen zintuigen en voor de zintuigen van de ander. Om die gevoeligheid te ontwikkelen is het nodig om in diep contact te gaan met je binnenwereld, je ware essentie. Tantra en sensueel ontwaken zijn dan ook onafscheidelijk met elkaar verbonden. Tantra gaat over het belang van het vergroten van deze gevoeligheid.

Maar ook zal je merken…
…dat jezelf tegen kunt werken. Je bent gewend je vast te houden aan hoe je jezelf kent, aan de voor jou vertrouwde gevoelens, emoties, verlangens, gedachten en innerlijke overtuigingen, die je al dan niet bewust met je meedraagt. En ook ben je gewend aan jouw overlevingsstrategieën en dagelijkse routines…en dan merk je tijdens een tantrische oefening dat je sommige gevoelens niet onder ogen durft te zien of toe te laten…

Reflecteren en relateren opent je hart
Als je je vasthoudt aan het bekende stramien, dan blijf je hangen: “Dit ben ik! Zo ken ik mezelf.” Je blijft functioneren op ego niveau wat je ongevoeliger maakt voor wat er echt in jouw innerlijke diepte omgaat. Het maakt je ook ongevoeliger voor de ander. Durven reflecteren en relateren opent je hart, waardoor de gevoeligheid voor je zintuigen, je ziel en je lijf toe kan nemen.

Hoe is dat zo gekomen?
Vaak was er onvoldoende draagvlak in je kindertijd voor het mogen ervaren en uiten van al je gevoelens, angsten, verlangens, frustraties en conflicten. Als volwassene draag je dit ‘emotioneel inbinden’ met je mee. Onze patriarchale samenleving is vooral gericht op het in-je-hoofd-leven. Hoe prachtig is het dan om die sluimerende gevoeligheid met tantra te activeren en te verfijnen!

Hoe vergroot je je gevoeligheid?
Door verfijnd te luisteren naar wat er diep vanbinnen in je leeft. Door tegen alles wat op je pad komt ‘ja’ te zeggen, toe te laten en te omhelzen wat het ook mag zijn. Door erbij stil te staan wat je nodig hebt als sensuele vrouw om toegankelijker te worden voor diepgang en heling. En naar de buitenwereld toe gevoelig te blijven voor wat er om je heen te zien, te voelen, te proeven, te ruiken, te horen en aan te raken is. Sensueel ontwaken helpt je om je sensualiteit ervaren.

De yoga van emoties
Ben je in een gevoelige gemoedstoestand, dan blijft niets lang hetzelfde. Je staat open en laat je raken door de ander en de wereld om je heen. Alles is constant aan verandering onderhevig. Door mee te bewegen met het moment, met de omstandigheden, met het leven ontwikkel je je innerlijke soepelheid. Dit meebewegen gaat niet vanzelf door de angst voor het onbekende.

Wat kun je ervaren bij sensueel ontwaken?
Sensualiteit werkt bevrijdendJe voelt bewuster je vrouwenlijf, je huid, je welvingen en je rondingen. Je voelt je dichter bij jezelf. Aanrakingen komen veel meer binnen. Bloemengeur, de sfeer van muziek, het genieten van het vrije dansen, het ervaren van verfijnde lichamelijke sensaties, het geraakt zijn in je hart, je open schoot en het je samen voelen komen veel meer binnen…

Hoe fijngevoeliger hoe sensueler
Sensueel ontwaken in een tantrische setting wordt o.a. geactiveerd door dynamische meditatie, aanraking, geraakt en aangeraakt worden, tantrische massage, beweging, embodiment, ademen, familieopstellingen en vrijuit dansen. En zo bereik je bij jezelf een verhoogd bewustzijn van de zintuigen door het bewustzijn terug te brengen in je vrouwenlijf.

Geluksmomenten bij sensueel ontwaken
Ben je in een staat van verhoogd bewustzijn, dan merk je dat je aanwezig bent in het moment zelf. Soms voel je je helemaal deel van het geheel! Je voelt je levendig, je lijf vibreert en er is geen tijdsbesef meer. Leven vanuit je hart wordt als bevrijdend ervaren. Terug naar je ware essentie! Voel je je aangetrokken tot sensueel ontwaken,dan kun je een telefonisch vrijblijvend oriënterend gesprek aan vragen met Rangeeni de Gruijter door een berichtje te sturen naar voluitleven@gmail.com.