Kans op herstel bij je vrouw?

Jij bent vreemd gegaan. Je hebt je vrouw bedrogen. Is er na vreemdgaan nog kans op herstel? Hoe pak je dat aan? Is professionele begeleiding een aanrader? Of kan het zo ook? Dat het herstel van het geschonden vertrouwen niet gemakkelijk zal zijn is op voorhand wel duidelijk.

Waarom ben je vreemd gegaan?

Ben je bereid open kaart te spelen wat de reden was om vreemd te gaan, wat het jou gebracht heeft, wat de leuke en minder leuke kanten hieraan waren, dan is er hoop. Wil je er
ook zijn voor je vrouw de komende maanden wanneer ze zich boos, verdrietig en onzeker voelt, dan hebben je een goede kans op herstel van vertrouwen bij je vrouw.

Informatie voor de bedrogen vrouw

Stel dat jouw man vreemd gaat, dan betekent dat niet per definitie dat hij zich ongelukkig voelt in de relatie. Of dat hij niet meer van je houdt. Bij vrouwen is dit meestal wel het geval. Maar hij kan vreemdgaan en verliefd zijn op jou. Mannen gaan vreemd voor aandacht en seks. Wij, vrouwen, doen het omdat we aandacht, intimiteit en romantiek missen en het wachten spuugzat zijn geworden.

Wat houdt dat precies in?

Relatietherapeut Neuman heeft vraaggesprekken met 200 vreemdgaande mannen gehouden. Daaruit bleek o.a. dat 48 % emotioneel ontevreden was en maar 8 % het voor de seks deed! Als man word je dus gevoelig voor aandacht van andere leuke vrouwen wanneer je niet langer het gevoel hebt dat je vrouw jou aantrekkelijk, begeerlijk, een held vindt. Wordt je ook nog eens bekritiseerd, dan ben je extra vatbaar wanneer je gewaardeerd wordt door een andere vrouw, bijvoorbeeld in je werksituatie. Vindt ze je ook nog eens sexy, dan kom je in de gevarenzone!

Hebben jullie een kans?

1. Zat het al een tijd niet goed tussen jou en je vrouw, dan is de kans op herstel zo goed als nihil.
De kwaliteit van je relatie zegt veel over de kans van slagen na het vreemdgaan.
2.Ging het voor jou niet alleen om seks en lustgevoelen, maar voel je ook voor haar?
Dan is het vaak moeilijk voor jou om deze vrouw achter je te laten. Wees hier eerlijk over.
3.Ben je betrapt of heb je zelf het vreemdgaan opgebiecht?
Dat maakt een wereld van verschil. Uit eigen beweging schoon schip maken schenkt vertrouwen.
4.Toon je berouw en weet je niet hoe je het goed kan maken?
Dan is de kans op herstel groot. Jouw spijtgevoelens kan haar hart weer doen openen voor jou.
5.Is zij niet bereid om over haar hart te strijken en heb je het voor altijd verbruid?
Confronteer haar hier dan mee en beëindig zo nodig de relatie samen.

Laat je spijtgevoelens merken aan je vrouw

Je zal ‘open boek’ moeten geven over het waarom, hoe vaak, en met wie jij vreemd bent gegaan. Dat is part of the game. Heb je dat niet voor haar over, dan kan haar geschonden vertrouwen niet geheeld worden. Dat kan alleen als je bereid bent om volstrekt eerlijk te zijn. Moet ze na een paar weken al ophouden met zeuren, dan komt het ook niet goed.

Wat kan verbeterd worden?

Zo’n relatiescreening na vreemdgaan reikt handvatten aan om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Dus welke aspecten van de relatie hebben verbetering nodig om gelukkig met elkaar te kunnen worden? Wat zit je jullie nog dwars? In ieder geval verlang je ernaar dat ze laat zien dat ze gek op je is en jouw waardeert om wie je bent en om wat je doet voor haar. Spreek haar hierop aan en laat haar weten dat je te gevoelig dreigt te worden voor andere vrouwen.

Kijk naar de mooie dingen

Vreemdgaan hoeft niet te betekenen dat je de relatie op moet geven. Zolang jullie ervoor kiezen om te werken aan het herstel van de relatie, dan is er hoop dat het goed gaat komen. Wellicht kom je er samen zelfs sterker uit, mede door het besef hoeveel je van elkaar houdt en tot hoeveel meer jullie in staat zijn om het samen als geliefden echt goed te hebben: “Hoe kan ik nog meer laten zien dat ik van je houd?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *