Netflix of vrijen
Hoe vaak gebeurt het dat je als stel een avondje vrijen hebt geprikt en als het zover is vooral de zin in seks bij de vrouw ontbreekt?  Samen mediteren is een geweldige ingang om dichterbij jezelf te komen in contact met je lichaam. En van daaruit dichterbij elkaar. Mediteren geeft je seksleven een boost!

Ruimte voor de geliefden
Tijd vrijmaken voor een liefdesmoment samen in bed of waar dan ook is belangrijk om de seksuele stroming tussen jou en je partner levendig te houden. En de geliefde in elkaar te ontmoeten, telkens weer. Zo zijn jullie immers ook begonnen met verliefd zijn en in elkaars armen liggen vol overgave, verlangend om met elkaar te gaan vrijen.

Wat gebeurt er in de onderlaag?
Vaak ziet de vrouw tegen de seksuele penetratie op. Ze heeft liefde, tijd en verbinding nodig om opgewonden te raken. De man kan er nogal tegenaan hangen om de vrouw op te warmen, zodat ze zin in seks krijgt. Dat kan ervaren worden als een hele klus waar zijn hart niet altijd bij zit. Na een hele dag werken speelt moeheid natuurlijk ook een rol. Mediteren doe je echter samen.

In het hier-en-nu aanwezig zijn
De eerste stap is om er zorg voor dragen dat je hoofd leeg en je lichaam ontspannen wordt. Aanraking en streling worden dan zoveel meer voelbaar! Maar hoe kom je zo ver dat je je volledig kunt richten op wat je voelt, op je lichamelijke sensaties, samen met je Lief?

Meditatie als lustopwekker
Van tevoren samen mediteren kan je in de juiste stemming brengen. Dat hoeft niet alleen stilzitten in de lotushouding te zijn. Een dynamische meditatie, waarin je juist veel beweegt om spanningen los te laten, kan je beter liggen. Of shaken. Aanwezig zijn in het moment zelf zorgt ervoor dat je kunt genieten van elke aanraking, elke zoen, elke beweging en elke ademtocht. Is je partner behoorlijk afwezig tijdens het vrijen, dan voelt dat niet echt hot en sexy!

Landen in je lichaam
Door te mediteren word je je meer bewust van je lichaam. Je leert met je aandacht naar binnen te gaan en je te richten op je ademhaling en je lichamelijke gewaarwordingen. Je wordt fijngevoeliger en meer afgestemd. De sfeer wordt zachter tussen man en vrouw.

Serotonine en dopamine
Meditatie helpt om de stress in je lichaam te doen verlagen. Het cortisolgehalte daalt namelijk bij het mediteren, terwijl de gelukshormonen juist toenemen. Dat vergroot weer je libido, verdiept je lust en intensiveert je orgasmes. Is dat niet mooi?!

In verbinding zijn
Door in het moment te zijn verdwijnt ook het moeten, het toewerken naar penetratie, naar een hoogtepunt. Dat verzacht, verwarmd en ontspant beide partners. Opwinding en vurigheid in verbinding met liefdesgevoelens voor elkaar, krijgt dan een goede kans van slagen. Samen in stroming komen. Heilige tantrische seks.

Vrede en rust
Mediteren en bewustwording gaan hand in hand. Je kunt zowel jezelf als de ander bewuster gaan zien, horen en voelen. Iedere keer weer is het verrassend om nieuwe dingen in elkaar te ontdekken. En het is prettig om te bewegen of stil te zitten en met je aandacht voor een moment naar binnen te gaan. Het is ook boeiend om te delen wat je ervaren hebt tijdens het mediteren.

Tantrisch leren vrijen
Heb je behoefte aan inspiratie op seksueel vlak? Wil je het seksuele contact naar een hoger niveau tillen? Zorg dan dat je hart bij het vrijen betrokken is. Tantrisch vrijen. Vooral voor de vrouw is dit essentieel om zich over te kunnen geven aan de man. Samen mediteren geeft je seksleven een boost.

Vier tips om in de stemming te komen
1.Dynamische meditatie de Kundalini (Youtube): https://www.youtube.com/watch?v=oVrIjWZSoZA
2.Shaken op muziek met veel drums
https://www.youtube.com/watch?v=o6RJElyT8ys&list=PLTZtCoQDDMtMdH–KtjyM9jThyIUIecxO&index=49
3. Passieve meditaties (Youtube)
https://www.youtube.com/watch?v=8lRv5ooo6kc
4. Verras je partner met een cadeaubon ‘Tantra ontmoeting’ voor stellen
https://voluitleven.com/cadeaubon-tantra-ontmoeting-voor-paren/