Overweeg je een vibrator aan te schaffen? Of heb jij een vibrator? Merk je verschil in je orgasme met vingers of vibrator? Sta je er wel eens bij stil wat het veelvuldige gebruik van een vibrator met je yoni kan doen? De trilling van seksspeeltjes is heftig voor het tere weefsel van onze zeer gevoelige yoni.

Zelfredzaam of met een apparaat?
Tegenwoordig hebben veel (jonge) vrouwen een vibrator in nachtkastje of handtasje binnen handbereik. Sommige moeders geven hun dochter met 16 jaar een vibrator. Hiermee geef je ongewild de boodschap mee dat je beter af bent met een apparaat dan met je eigen vingers om tot een orgasme te komen. Geef je dochter de ruimte om met haar eigen vingers de weg naar genot zelf te ontdekken.

Groot nadeel vibrator-seks
Het kan je yoni bij regelmatig gebruik gevoellozer maken. Waar kan je dat aan merken? Als je het trilniveau van je vibrator steeds een tandje hoger moet zetten om een orgasme te krijgen. En tijdens zelfbeminning met je vingers (of met die van je partner) merkt dat je clitoris niet meer zo gevoelig is. Dat komt het genot niet ten goede wanneer je yoni ‘numb’ wordt.

Totaal body orgasme
De meeste vrouwen hebben tijd nodig om volledig opgewonden te raken. Onze clitoris beschikt over zwellichamen, die trager werken dan de zwellichamen van mannen. Ga je met de vibrator er in een flink tempo tegenaan, dan loop je het risico oppervlakkig klaar te komen. Je orgasme zal dan kort en krachtig zijn, maar het heeft weinig weg van het vallei orgasme, waarbij je hele lichaam orgastisch wordt van je kruin tot je tenen. Verrukkelijker en lekkerder!

Zorg dragen voor eigen orgasme
Veel vrouwen hebben maar weinig gevoel in hun yoni ontwikkeld, omdat ze niet goed raad wisten met hun seksuele gevoelens en hun erogene zone gewoonweg niet voldoende hebben leren kennen. Ook zijn er bedroevend weinig moeders, die hun dochter vertrouwt maken met hun eigen geslacht en hen openlijk stimuleren om op sensuele ontdekkingsreis te gaan.

Verantwoordelijk voor eigen genot
Heeft een dochter wel zo’n moeder, of ontdekt ze zelf hoe ze klaar kan komen, dan kan ze haar verkering aanwijzingen geven hoe hij/zij haar kan laten genieten in plaats van smachtend te wachten op de gewenste erotic touch. Dat geldt ook voor de volwassen vrouw, wiens Lief niet handig is in het beminnen. Aan jou om handvatten te geven voor het bereiken van je genot. Dus niet afgeven op zijn geringe kwaliteiten als minnaar, maar letterlijk zijn hand leiden.

Terug in de tijd naar 1880!
Een leuk weetje is dat de vibrator in 1880 helemaal niet diende voor seksueel genot. Deze uitvinding werd ingezet om vrouwen, die leden aan hysterie (hysterisch paroxisme), te genezen. Hysterie was een verzamelnaam voor klachten als slecht slapen, woede, flauwvallen, mood swings, depressiviteit en eigenzinnig gedrag (onbedwingbaar willen zoenen).

Vrouwelijke seksualiteitsbeleving onbekend
Vroeger bestond het vrouwelijk orgasme en de seksuele opwinding van de vrouw niet. Seksueel opgewonden zijn en klaarkomen was alleen voor de man. Het ervaren van seksuele opwinding en lust werd niet herkent en kon vrouwen (en echtgenoten) heel onzeker maken: ”Wat is er met me aan de hand? Wat voel ik nou kriebelen?”

Tantaluskwelling
Begrijpelijk hoe het niet uitleven van de vrouwelijke seksualiteit, omdat het niet bestond in het bewustzijn van man en vrouw, de nodige complicaties kon veroorzaken. Er kwam amper tot geen seksuele ontlading voor, tijdens en na het vrijen (erin en eruit). Op den duur ontwikkelde zich bij de seksueel geladen vrouw het klachtenpatroon van hysterie. En moest natuurlijk behandeld worden.

Heerlijke behandeling
De behandeling bestond uit het geven van een heuse bekkenbodemmassage! Concreet gezegd hielp de arts met zijn vingers de vrouwelijke patiënt tot een orgasme te komen. Het grappige is dat de arts zich er niet bewust van was dat hij zijn patiënten een orgasme bezorgde. Als de patiënt klaarkwam tijdens de behandeling, en haar lichaam bewoog mee met het orgasme, dan werden dat ‘stuiptrekkingen’ genoemd. De patiënt werd genezen verklaard tot ze weer klachten kreeg.

Geen overbelasting meer door uitvinding vibrator
Hysterie, en de behandeling met de vibrator, werd een modeziekte. De wachtkamers liepen al snel vol en het veelvuldig bedienen met de vingers bezorgde menig arts letterlijk spierpijn (RSI)! De uitvinding van de elektronische stimulator, de allereerste vibrator, werd dan ook dankbaar ontvangen en geïntroduceerd in de behandelkamers.

Vooruit in de tijd naar 2022
Tijdens de jaren zestig kwam er pas aandacht voor de vrouwelijke seksualiteit en het vrouwelijke orgasme, waarbij vermeld dat penetratie nu nog steeds met stip op de verlanglijst staat van de man. Rond zelfbevrediging heerst nu nog een flink taboe. Als meisje leerde je dat je vriendje dat bij jou moest doen. Had je een handig invoelend vriendje, dan zat je heerlijk op rozen. Merk je ook verschil in je orgasme met vingers of met een vibrator, bediend door je Lief?

Man verantwoordelijk voor orgasme vrouw
De man moet nog steeds te vaak zien uit te vinden waar de genotsplekjes zitten bij zijn Lief. Mannen, die nogal van partner wisselen, ontdekken dat dit bij elke vrouw weer verschillend kan zijn. Het blijft zoeken. Een beetje hulp kan de man zeker gebruiken. Maar als je je eigen genotsplekjes en knopjes niet kent, hoe kun je hem dan de juiste aanwijzingen geven om tot een orgasme te komen? En dan merk je verschil in je orgasme met vingers of vibrator door je Lief.

Zelfbeminning van de vrouw
Met het herwaarderen van het vrouw-zijn en de vrouwelijke energie is er een bewustwordingsproces op gang gekomen bij een aantal vrouwen dat zij verantwoordelijk zijn voor hun seksueel genot. Door het beoefenen van tantra, Tao en/ of vallei orgasme ontdekken ze hun innerlijke minnares, hoe ze hun innerlijke vuur kunnen aanwakkeren en doen aan zelfbeminning door hun clitoris en g plek bewust met hun vingers te stimuleren.

Vrouw is verantwoordelijk voor haar genot
Het zelfvertrouwen bij deze vrouwen wordt steviger, waardoor ze hun seksuele behoeften gemakkelijker benoemen en inbrengen tijdens het vrijen. Het seksuele samenzijn wordt veelzijdiger, gevoeliger en meer afgestemd op de vrouw. De man kan zich meer ontspannen, want hij heeft houvast aan haar concrete aanwijzingen. De onderlinge verbondenheid verdiept zich nog meer wanneer de vrouw actief laat merken wat ze heerlijk of niet echt prettig vindt aan aanrakingen tijdens het vrijen.

Gun jezelf met gemak een orgasme
Terug naar het inzetten van de vibrator; krijg je gauw last van kramp, of het je last van RSI klachten, dan is de vibrator een uitkomst! Het bezorgt je met gemak de gewenste hoeveelheid aan orgasmes. Zorg dat je het elektronische hulpstuk op de laagste stand zet om gevoelloosheid te voorkomen! Als afsluiting wil ik nog toevoegen dat klaarkomen in alle opzichten heel gezond is voor ons, vrouwen, en zeer zeker van harte aan te raden!

TIP 1: Trailer van de romantische film ‘Hysteria’ rond 1880: https://www.youtube.com/results?search_query=trailer+komedie+hysteria

Tip 2: No ontrol met de Dita Vibrator
Een spannende aanwinst is de Dito Vibrator (50 standen), te bedienen met een smartphone. Zit je in Utrecht en heb je de Dito ingebracht, dan kan je partner zelfs vanuit Peru via een beveiligde verbinding jouw vibrator harder of zachter zetten. De controle over je eigen seksuele genot geef je hiermee in handen van je liefdespartner. Dat kan enorm opwindend zijn!