Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Reacties en ervaringen ‘Sensueel ontwaken’

Simone 43 jaar

Ik ben heel blij met het tantra weekend. Ik heb gelachen en gehuild. Ik kreeg de volle gelegenheid mezelf tegen te komen. Ruimte voor mijn eigenheid. Boven verwachting liefdevol, respectvol en effectief. Ik heb nu beter zicht op mezelf hoe ik met intimiteit en sensualiteit om kan gaan in alle respect voor mijn eigen grenzen. Onmogelijk alle opgedane ervaringen van het tantra weekend in korte tijd te verwerken!

Merel 37 jaar

De eerste dag had ik alleen maar een feestgevoel. De dag vloog om. De tweede dag had ik het gevoel soms tijd te kort te hebben om alles op me in te laten werken, maar dan was er weer een korte deelronde, waarin alles weer een plekje kreeg. De oefening voor het opwekken van de seksuele energie was heftig en confronterend voor mij. Dat hoefde niet zo, maar ik voelde wel weer lust en passie in mijn lijf.

Saar 42 jaar

Ik heb het als een zeer goed weekend ervaren, spannend (want met aanraking vanuit onbekende dames en dat aangaan) en tegelijkertijd een bekende ervaring om weer de stilte en liefde van binnenuit te voelen vanuit vertraging en verzachting. Het was voor mij een eerste keer, wat tantra betreft en een reminder dat ik nog verder meer van binnenuit contact maken wil en meer afgestemd van binnenuit wil leven. Ik heb het ervaren als een waardevolle ontdekkingstocht, waarbij ik op fijne wijze vanuit jouw warme en goede begeleiding werd uitgenodigd om deel te nemen aan deze vrouwengroep/ de goede energie kon voelen stromen.

Het heeft inderdaad wat meer kunnen landen al, met als meest waardevolle ervaring, dat ik voor het eerst een kinderwens van binnenuit heb gevoeld! Een groot cadeau op zich. Die maandag na ons weekend werd mijn neefje Olivier geboren en toen mijn broertje mij belde en ik zijn zoon in zijn armen zag, voelde ik dit van binnenuit, voor mij de eerste keer dat ik dat heb ervaren. Alsof het weekend de vrouwelijke energie heeft aangewakkerd. Dank in elk geval en alle goeds en gezondheid en werkplezier toegewenst. Ik vind het inspirerend hoe jij je werk vorm geeft en uitoefent, vanuit je hart.

De afbeeldingen van de vrouwen komen van een andere bron.

Judith 70 jaar

Wat heb ik genoten van dit weekend. Petje af voor de begeleiders: Integer, zorgvuldig en met gepaste humor. Een geweldig cadeau aan mezelf!

Bregje 39 jaar

Al lange tijd voelde ik mij geblokkeerd op het gebied van intimiteit. Ik kon moeilijk bij mijn gevoel komen, bij mijn eigen behoeftes en verlangens en kon dus ook niet van daaruit verbinden. Mijn man en ik zaten daardoor al lang vast in hetzelfde patroon. Hij zocht vaak toenadering (ik nam nooit initiatief) en dan schoot ik in een kramp (omdat ik niet bij mijn gevoel kon). Er vond wel intimiteit plaats, maar niet vanuit vrijheid.

Het was vaak teleurstellend en het voelde alsof ik een seksloos wezen was zonder libido. Door mijn verleden is mijn emotionele en seksuele ontwikkeling verstoord en ik had weinig vertrouwen dat ik ooit een gezond seksleven zou kunnen hebben. Maar door het vertrouwen van mijn man en het feit dat ik me wel vaak sensueel voel, had ik toch nog een sprankje hoop en ben ik op zoek gegaan naar een manier om mezelf te openen en mijn seksualiteit te ontdekken.

Tijdens "Sensueel ontwaken’ heb ik ontdekt dat ik het allemaal wèl in me heb! Ik ‘klop’ op seksueel gebied! De blokkade zit niet in mijn buik en bekken, maar in mijn hart. Ik moest leren vertrouwen op mijn lijf, op de signalen. Durven voelen, durven uiten, en vanuit daar verbinden. Dit was een heel belangrijk inzicht dat ik sindsdien vast heb weten houden, heel waardevol! Ik ben Caroliene ontzettend dankbaar voor haar liefdevolle aandacht en de veilige, intieme setting, waardoor ik zo naar binnen heb durven gaan en mezelf heb durven openen.

Johanna 58 jaar

Voor de 2de keer ‘Sensueel ontwaken’ gevolgd! Een verdieping van de vrouwelijke energie waarmee ik 3 jaar geleden in contact kwam. Ik voel me nu nog meer positief verbonden met mijn lichaam, mijn vrouw-zijn en met andere vrouwen. Een absolute aanrader voor elke vrouw!’

Sanne 48 jaar

Eindelijk durfde ik de stap te zetten om mee te doen met een weekend als dit over vrouwelijkheid en sensualiteit. Mijn lichaam fungeerde al een leven lang als vervoermiddel voor mijn hoofd. Bij 'Sensueel ontwaken' voelde ik meer dan ooit de verbinding tussen 'hart en schoot' zoals Caroliene dat zo mooi zei.

Ook al ben ik 48 jaar, de ontdekking van mijn lichaam is laat, maar niet te laat! Caroliene begeleidde ons op zo'n manier dat ik me vanaf de eerste minuut volkomen veilig heb gevoeld. Ik ben grenzen over gegaan, heb mezelf laten zien op een voor mij nieuwe manier, omdat het veilig was. Veiligheid, vertrouwen en liefde, die aan angst en schaamte voorbij gaan. Deze ervaring gun ik alle vrouwen die verlangen naar een nieuw en open ervaren van hun lichaam.

José 36 jaar

Jezelf zijn en jezelf ontdekken in een intieme en vertrouwde sfeer. Dat heb ik ervaren. Het ontdekken van mijn vrouw-zijn in vele facetten. Niet kritisch, maar liefdevol naar mezelf toe. Ik heb mezelf verbaasd, ben grensverleggend bezig geweest. Aan het einde van het weekend voelde ik me trots op, en ook dankbaar voor de andere vrouwen, met wie ik dit heb mogen doen. Dankbaar naar de begeleiding, die dit in liefdevolle aanwezigheid begeleid hebben.

Klazini 55 jaar

Ik vond het een heel mooi weekend! De setting was veilig en knus. Er was voldoende ruimte en aandacht voor ieders thema. Er was een goede opbouw. Caroliene kan het vuur goed in je wakker maken! Ik vind haar een krachtige, aardse en invoelende vrouw. Ik voel meer levensenergie stromen. Ik voel me sensueler en ik kan deze levensenergie nu gemakkelijker zelf wakker maken. Ik geniet er meer van en voel me vrijer. Ik kan 'Sensueel ontwaken' voor vrouwen, die meer contact willen maken met hun sensualiteit, en er meer van willen genieten, voorbij de schaamte, van harte aanbevelen!

Lien 54 jaar

Door de overgang was ik mijn zin in vrijen kwijtgeraakt. Veel vrouwen zeiden me dat ik in een andere periode van mijn leven was gekomen. En dat ik me hier maar bij neer moest leggen. Ik kon en wilde dat niet. Toen ik te horen kreeg van 'Sensueel ontwaken', heb ik me geen moment bedacht. Ik heb me ingeschreven en ben daar open minded heen gereisd. Het was geweldig. Ik voel me als herboren!

Tijdens het tantra voor vrouwen weekend ontdekte ik dat ik mijn oude lustbeleving niet terug wilde en dat ik streef naar iets mooiers, iets diepers op seksueel gebied. Thuisgekomen kroop ik 's avonds tegen mijn man aan in bed en viel me voor het eerst sinds jaren weer op hoe lekker zacht en warm hij is! Met mijn hele ziel en zaligheid verlangde ik naar hem.

Tijdens het vrijen zag ik weer hoe mooi hij is. Het was geweldig om dit weer te zien, te voelen en te ervaren. We zijn nu een paar weken verder. De warme, fijne sensuele gevoelens zijn nog steeds voelbaar in mijn lichaam. Ik voel mij een hele, fijne, mooie, ronde en sensuele vrouw. Dit gevoel wens ik ook andere vrouwen van harte toe!

Ook al ben ik 48 jaar, de ontdekking van mijn lichaam is niet te laat. Ze begeleidde ons op zo'n manier dat ik me vanaf de eerste minuut veilig heb gevoeld. Ik ben grenzen overgegaan, heb mezelf laten zien op een nieuwe manier, juist omdat het veilig voor me was. Veiligheid, vertrouwen en liefde, die aan de angst en de schaamte voorbij gaat. Deze ervaring gun ik alle vrouwen die verlangen naar een nieuw en open ervaren van hun vrouwenlichaam.

Ina 66 jaar

Tijdens het Healing Festival had ik al een kleine kennismaking gehad met tantra. Dat vond ik heel bijzonder en dus had ik geen bedenkingen. Op dat moment dan, want hoe meer het weekend naderde, hoe vaker ik dacht: “Oh jee, waar begin ik eigenlijk aan?” Maar wat was het bijzonder! Fijn om dit met een aantal geweldige vrouwen te ervaren. We werden heel plezierig en vooral integer begeleid! ‘Sensueel ontwaken’ heeft me wakker geschud en het is geweldig om mijn vrouw-zijn weer zo intens te ervaren. Ik ga zeker verder op deze weg en verheug me nu al op het weekend "Opengaan en bloeien"!

Sasja 42 jaar

Door de ruimte te nemen om uitgebreid tijd te besteden aan mezelf en mijn angst om in de steek gelaten te worden kwam ik ergens doorheen. Altijd bang geweest om mijn geliefde kwijt te raken, waardoor ik me vaak gespannen voelde en niet echt gelukkig en tevreden met hem kon zijn. Nu ik oprecht waardering voor mezelf kan voelen en zelfs kan genieten van mezelf als mooie vrouw, voel ik me sindsdien een stuk minder afhankelijk van mijn partner of hij me wel wil. En dat is niet voor te stellen hoe opgelucht ik hierover ben!

Fulwari 37 jaar

Zelf heb ik al veel lichaamswerk gedaan. Dit was mijn eerste tantra workshop! 'Sensueel ontwaken' heeft mij in contact gebracht met mijn bekkengebied, waardoor ik mijn levensenergie heb ontdekt. Sta ik hiermee in contact, dan voel ik meer zachtheid, speelsheid en flexibiliteit. Ik kan mezelf dan meer dragen en mijn energie goed verdelen. Het houdt me weg van de afgeslotenheid. Het was een heerlijk weekend. Dit gun ik iedere vrouw. En Caroliene is een hele professionele, zachte, warme vrouw, die dit werk met haar hart doet. Een geweldige ervaring. Ik ben dankbaar dat ik haar heb leren kennen!

Floor 57 jaar

Ik heb mij aangemeld, omdat ik meer verbinding wil(de) krijgen en voelen met mijn sensuele gevoelens, met fysieke nabijheid en met aanraking. Erg fijn om bij Caroliene in een kleine groep van zes vrouwen samen te werken. De kleine groep vrouwen gaf mij een gevoel van veiligheid, intimiteit en geborgenheid. De professionele, zorgvuldige en echt liefdevolle begeleiding was zo alom aanwezig en steunend. Heel fijn!

Verschillende werkvormen als dans, geluid en adem brachten mij, stapje voor stapje, dieper in m'n ervaring bij het sensueel ontwaken. Dank je wel, Caroliene, voor wie je bent. En voor de mooie rijke ervaring, die ik bij je mocht opdoen.

Antoinette 39 jaar

Jullie waren geweldig samen. Een diepe buiging voor de begeleiding. Prettige vrouwen, zacht in de omgang en professioneel. Ik ben ondanks de blokkades waar ik tegenaan liep zeker weer een stapje vooruitgekomen. Ik had het meest aan de lichaamsgerichte ervaringen door te bewegen en mijn lijf los te schudden. Daar kan geen gesprek tegenop. Het programma was niet te vol, de lengte is goed.

Joanna 55 jaar

Dankzij 'Sensueel ontwaken' voel ik me meer verbonden met mijn hele lichaam en met mijn vrouwelijke energie. Ook begrijp ik de relatie tussen seksualiteit en liefde beter. Ik vond het een waardevolle ervaring om met andere vrouwen open te zijn en onze vrouwelijke kracht te ervaren: " Caroliene creëert een veilige plek, waarin je stap voor stap op je eigen manier contact kan maken met je lichaam en je vrouw-zijn."

Elin 41 jaar

Dit weekend was echt precies wat ik nodig had. Mijn seksuele gevoelens waren al een tijd nergens meer te bekennen. Dat vond ik wel jammer, maar ik had zelf niet goed door hoe leeg dat eigenlijk was. Nu wel, ik heb genoten van een grensverleggend weekend en voelde me op elk moment gekoesterd en veilig. Door de begeleiding van Caroliene en Corien, maar ook door de groep vrouwen die mee deden. Ik heb veel gedanst, gelachen, gehuild, geschreeuwd en vooral genoten. Nu bruist mijn lichaam weer van de energie. Heerlijk!!

Dineke 65 jaar

De begeleiding was zorgzaam en liefdevol. Vanwege mijn knieën stond er een massagetafel! Prachtige opbouw en weinig theorie. Weinig gesproken en gepraat. Zo kon ik heerlijk ongestoord werken aan mezelf. De tijd werd heel effectief besteed. Ik ben anders tegen vrouwen aan gaan kijken en dat op mijn leeftijd. Voor mij is deze tantrische workshop een eyeopener geweest. Het werkt nog steeds door bij mij!

Olga 28 jaar

Door de betrokken begeleiding was het veilig om me te laten zien in de groep. Haar verschijning lokte uit mijn grenzen even te laten, lekker te bruisen en gek te doen. Er waren genoeg rustmomenten en dynamische oefeningen. Helemaal geen verloren, verkletste tijd. Dat vond ik erg prettig. Iedere vrouw werd in haar waarde gelaten en waar nodig werd gereflecteerd. Ik kon steeds dieper en dieper gaan.

Rosianne 33 jaar

Ik vond het bijna te spannend om mee te doen. En dan meteen een tantrisch ritueel! Gelukkig voelde ik me algauw heel veilig in de groep. De begeleiding was betrouwbaar, liefdevol en had veel invoelingsvermogen. Ik heb een heel leuke, intensieve tijd gehad. Ik kreeg aanmoediging om grensverleggend bezig te zijn. Het programma was kort en bondig. Ik durfde zelfs persoonlijk contact te maken met de aanwezige vrouwen!

Sunya 54 jaar

Fijn was hoeveel meer ik mijn lichaam kon ervaren! Die seksuele energie voel ik nog in mij rondwervelen. Caroliene heeft een betrokken, warm hart en stelt duidelijk grenzen. Zij had een voorbeeldfunctie voor mij. Ik was blij dat ze betrouwbaar reageerde op onze vragen. Het programma was bondig, afwisselend en prima in balans. Ik vond het een goede afwisseling tussen dans, massage en lichaamswerk. Smaakt naar meer!

Zoë 41 jaar

Ik ben lesbisch. Het raakte me vooral wat bij de andere vrouwen leefde; het oprechte verlangen naar wezenlijk contact, het mogen toelaten en genieten van intimiteit en seksualiteit. Ik werd warm bejegend door de groep. De begeleiding stelde me direct op m'n gemak. Ze nodigde me uit kwetsbaar te mogen zijn en 'het dit keer eens anders te gaan doen' zonder dwingend karakter. Dat heb ik gedaan! Wauw!

Jacqueline 68 jaar

Tantra had altijd al mijn belangstelling, maar waar een vertrouwde plek te vinden? Die vond ik bij Rangeeni via de goede ervaringen van een andere vrouw. Vertrouwen is een belangrijke voorwaarde om iets met tantra te durven doen. Je eigen seksuele energie is nl wel heel erg privé, vooral voor vrouwen. Gelukkig biedt Rangeeni de veiligheid die ik nodig heb om de oefeningen en het geheel aan te gaan. Ik kwam bij mezelf blokkades tegen die ik graag nog verder uitwerk. De eerste stap is gezet! Voor mij mag deze workshop volgend weekend al wel weer...

Johanna (55 jaar)

Het tantra weekend heeft mij enorm goed gedaan, ik ben dichter bij mijn gevoel en ik handel meer vanuit mijn gevoel dan ooit. Heeft positief effect op mijn vriendschappen en op mijn werkrelaties. Ik ervaar meer rust en ruimte in mijn druk bezette leven, kan meer in het moment zijn. Naast mijn hoofd leef ik nu meer vanuit mijn hart en buik. Voel zó goed! Ik waardeer het leven meer.

Klik HIER voor de 'literatuurlijst Voluitleven' om meer te lezen over Tantra.