Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Tantra voor Vrouwen 'Het innerlijk huwelijk'

Tantra voor vrouwen: 'Het innerlijk huwelijk'

Een waardevol cadeau voor jezelf en een verrijking voor je relatie(s).

Een helend en verdiepend tantra voor vrouwenweekend op 13, 14 en 15 december 2024.
Tantra en het innerlijk huwelijk - verdiepend en helend - niet seksgericht

Flyer 'Innerlijk huwelijk' op 13, 14 en 15 december 2024

Verlang je naar meer evenwicht tussen je vrouwelijke en je mannelijke kant? Droom je ervan om samen te smelten met je geliefde? Wil je je vrouwelijke eigenschappen combineren met je mannelijke eigenschappen en daar de zoete vruchten van plukken? Voert het vrouwelijke de boventoon en bepalen emoties jou meer dan je lief is? Of blijf je teveel hangen in je hoofd? En kijk je uit naar de ontmoeting van je innerlijke vrouw met je innerlijke man, dan is ‘Het Innerlijk huwelijk’ zeker de moeite waard!

De ontvankelijke vrouw

Wanneer je het vrouwelijke en het mannelijke aspect in jezelf stap voor stap weet te omarmen tijdens tantra voor vrouwen, dan vergroot je meteen je innerlijke harmonie en innerlijke verbondenheid. Hierdoor ben je in staat om ook een diepe verbinding met je geliefde aan te gaan en samen te smelten. En jezelf overgeven eraan zorgt ervoor dat het vrouwelijke en het mannelijke in jezelf geheeld en gemanifesteerd kan worden.

Waken the wild  woman in you – She has been asleep too long. I hope you will go out and let stories happen to you, and that you will water them with your blood and tears and laughter till they Bloom, till your Self burst into BLOOM       

- Clarissa Pinkola Estes -

Shakti en Shiva dans

De ontmoeting van onze innerlijke vrouw met onze innerlijke man staat centraal. We zullen bewust het tegengestelde en het complementaire van de vrouwelijke en de mannelijke energie in onszelf opzoeken en beleven. Het samengaan van Shakti en Shiva veroorzaakt dan een oneindige stroom van liefde. Dat zorgt ervoor dat er een ingang komt tot het ervaren van het innerlijk huwelijk.

Wat brengt het innerlijk huwelijk jou?

Stel je voor dat je vloeibaar wordt als water, veranderingen toelaat en meegaat met de stroom van het leven. Dat je gehoor geeft aan je diepste verlangen om je over te geven aan de mannelijke energie, wat leidt tot extase. En dat je in staat bent om zowel los te laten als je mee te laten voeren door je geliefde. Zodat je leeft vanuit je hart in het volle bewustzijn dat jij liefde bent, waardoor je moeiteloos geeft, (ver)zorgt, lief hebt en bemint.

Innerlijke verwondingen

Onze samenleving wordt nog steeds bepaalt door de schaduwzijde van de mannelijke energie. Dat gaat onder andere over oorlogsvoering, wedijver, competitie, hardheid, dominantie, onderdrukking, slavernij, machtsmisbruik, seksueel onderdrukking, heerszuchtigheid en rechtlijnigheid. Het is de autoritaire mannelijkheid die het vrouwelijke onderdrukt en letterlijk vrouwen in het grootste gedeelte van de wereld eeuwenlang onder de duim probeert te houden.

Healing ourselves

Logisch dat wij, vrouwen, op bewust of onbewust niveau, angst, vooroordelen en zelfs afkeer hebben gekregen van de mannelijke energie, en soms van mannen in het algemeen. De mannelijke dominantie heeft vrouwen en mannen verwond. Tijdens 'Het innerlijk huwelijk' geven we aandacht aan het helen van onze verwondingen door het contact met ons lijf, ons hart en onze schoot te intensiveren, onze pijn onder ogen te zien en hier uiting aan te geven.

Zuivere mannelijke energie omhult zuivere vrouwelijke energie

Ook gaan we het verschil ervaren tussen geconditioneerde mannelijke energie en mannelijke energie in haar puurste vorm. De zuivere mannelijke energie is namelijk heel ondersteunend, beschermend, liefhebbend en activeren voor de innerlijke vrouw. Iets om echt voor ons, vrouwen, naar uit te kijken. De mannelijke energie laat ons rond wervelen en zo vinden we onze draai in het leven.

Versmelten met jezelf - het innerlijk huwelijk vieren

Dan pas kunnen we de authentieke mannelijkheid in onszelf toelaten, eren en waarderen. En zijn we in staat om de essentie van de mannelijke energie, die krachtig, zacht, dragend en omhullend is, te ervaren. Dan pas kan onze vrouwelijke energie zich vrijelijk samenvoegen met onze mannelijk energie en wordt het innerlijke huwelijk bezegeld. Dat is een momentopname, die bij elke vrouw korter of langer duurt en zeer de moeite waard om dat samensmelten met jezelf te mogen ervaren.

Motivaties deelname tantraweekend 'Innerlijk huwelijk'

Benieuwd wat er gebeurt als mijn innerlijke man en mijn innerlijke vrouw in contact komen met elkaar.
Het lukt steeds meer om zacht te zijn nu ik door 'Opengaan en bloeien' contact heb met mijn innerlijke man.
Die zachtheid zal toenemen wanneer beide sterke energieën samensmelten in mezelf. Daar ga ik voor.
Ik verlang naar concrete handvatten om het vrouwelijke en het mannelijke deel in mezelf samen te laten werken.
In mijn liefdesleven kreeg ik altijd te weinig. Werken man en vrouw samen in mij, dan kan ik gaan ontvangen.
Door naar mijn innerlijke vrouw te luisteren, terwijl mijn innerlijke man haar steunt, word ik nog weerbaarder.
Ik durf ik nu al mijn behoeften beter aan te geven. Trouwen met mezelf zal mijn assertiviteit versterken.
Door tantra voel ik me een stuk meer juicy. Mijn innerlijke man moedigt me aan mijn vrouwelijke kant uit te leven.
Met zo'n toeverlaatbare innerlijke man man wil mijn prachtige innerlijke vrouw vast graag trouwen.
Door me open te stellen voor het vrouwelijke als het mannelijke hoop ik meer grip te krijgen op mijn emoties.
Ik verlang ernaar nog meer in mijn sensualiteit en vrouwelijkheid komen te rusten.

Prachtige werkvormen

Tantrische rituelen, tantrische oefeningen, dynamische meditaties, dans, Kasjmir massage, embodyment en visualisatie.

Praktische informatie 'Het innerlijk huwelijk'

Begeleiding: Rangeeni de Gruijter. Een assistente is aanwezig.
Data: Vrijdag 13 december, zaterdag 14 december en zondag 15 december 2024.
Tijden: Vrijdag van 19.00 tot 22.30 - zaterdag en zondag van 09.00 tot 18.30 u.
Plaats: Hulpverleningspraktijk Voluitleven - Heratemaheerd 24 - 9737 MT - Groningen
Kosten: 285,- inclusief 21 % B.t.w. + tantrische lunches, kruidenthee, sapjes en koekjes.
Overnachtingen niet inbegrepen. Betaalbare bed & breakfast vlak in de buurt.

1.Slaapplek: Bed & Breakfast Het Ellerhoes te Bedum en te boeken via www.hetellerhoes.nl.
2.Slaapplek: Bed & Breakfast Albertsmaheerd - Wolddijk 60 - 9784 TE Noordwolde - M: 06 122 12 622.

Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
Je vindt het vast en zeker spannend om deze stap te zetten! Dus wil je graag meer informatie voordat je beslist tot definitieve deelname? Klik dan hier voor het aanvragen van een kosteloos en vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek. Woon je ver weg, dan kan dit ook telefonisch of via Skype geregeld worden. Binnen twee werkdagen zal ik contact met jou opnemen.

Aanmeldingsprocedure

Wil je je opgeven, klik dan hier voor het aanmeldingsformulier! Heb je dit ingevuld en verzonden, dan ga je definitief akkoord met deelname en verplicht je je tot het betalen van de deelnamekosten van 'Het innerlijk huwelijk'. Binnen 2 werkdagen benader ik jou voor het maken van een telefonische afspraak om het één en ander met jou door te nemen. De informatiebrief voor 'Het innerlijk huwelijk' ontvang je uiterlijk 10 dagen van tevoren wat je zoal mee hebt te nemen. Ook verklaar je je akkoord met de Annuleringsvoorwaarden.

Zakelijke rekening

NL 78 INGB 000 9548848
Hulpverleningspraktijk C.C. de Gruijter
9737 MT Groningen.