Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Reacties en ervaringen 'Het innerlijk huwelijk'

Isabel (47 jaar)

Door 'Het innerlijk huwelijk' viel alles samen. Na dat weekend heb ik zo veel minder last van angst om mezelf te laten zien en van me te laten horen wat er in mij leeft! Vooral de ontmoeting met mijn innerlijke vrouw en innerlijke man (familieopstelling) heeft definitief iets in mij veranderd, waardoor ik zo veel lichter in het leven sta. "Van overleven naar leven. Dat is tantra," zei Rangeeni. En het klopt als een bus. Door sensueel te ontwaken kon ik opengaan en bloeien en mijn vrouw-zijn gaan vieren!

Antonia 53 jaar

Wat me vooral is bijgebleven is dat ik dichter bij mijn innerlijke vrouw en innerlijke man ben gekomen. Na het tantraweekend heb ik het paar getekend in mijn dagboek, en zo voor mezelf zichtbaar, tastbaar gemaakt. En heb mezelf later, bij een dansfeest, als mijn innerlijke vrouw gekleed. Echt goud! De begeleiding was, zoals vanouds, inspirerend, zorgvuldig en liefdevol.

De afbeeldingen van de vrouwen komen van een andere bron.

Maud 54 jaar

In het weekend ‘ Het innerlijk huwelijk’ vielen voor mij de puzzelstukjes van de vorige 2 weekenden 'Sensueel ontwaken' en 'Opengaan en bloeien' op haar plaats. Ik kreeg helderheid van de innerlijke vrouw en de innerlijke man in mij. Ik heb ze mogen ontmoeten in het weekend, wat een heel bijzondere ervaring is. Ik ben echt weer dichter bij mezelf gekomen, bij mijn kern en daar ben ik heel dankbaar voor. Weer een stukje verder in zelfbewustzijn en helderheid waar het in relaties om gaat, zeker ook in de relatie met mezelf. Echt een aanrader!

Diana 50 jaar

Ook nu weer tijdens 'Het innerlijk huwelijk’ voelde ik me verwend door de echte aandacht die er steeds was. Zo liefdevol samen te zijn met andere vrouwen was heerlijk! Elk tantra weekend was trouwens voor mij een feestje. Zelfs toen ik in crisis zat. Het gevoel dat alles er mocht zijn. En dat er voor me gezorgd werd in emotionele zin, maar ook door de sfeer en de heerlijke lunches. De warmte en openheid was heel fijn. Jij, die een prachtig programma neerzette en steeds weer afstemde op ons, de groep. Die er echt voor me was als dat nodig was, wat erg als steun voelde. Je voelt heel begaan!

En ook …wat bijzonder om zo goed te voelen waar mijn vrouwelijke en mannelijke energie zit. Daar ben ik me in het dagelijkse leven nog steeds van bewust. Soms onderzoek ik dan of ik in de vrouwelijke of in de mannelijke energie zit en vraag ik me af hoe de andere helft daarin zou staan. Dat maakt me completer. Door me tijdens de mannelijke dans zo heldhaftig en stoer te hebben gevoeld verplaats ik me beter in m’n drie stoeiende en concurrerende jongens.

Daniella 67 jaar

Tijdens dit samenzijn ben ik een diep angststuk tegengekomen, wat te maken had met mijn eigenwaarde en zelfgevoel op het gebied van uiterlijk en seksualiteit. Ik heb dit kunnen uitspreken, delen, helen en ik heb vrijuit kunnen spelen.

Ik heb genoten van deze vorm van samenzijn. waarin de begeleiding veiligheid, aanwezigheid en warmte biedt, deskundigheid en aanmoediging. Ook een mooie intuitie en een professionele opbouw met alle respect voor grenzen en behoefte aan rust en afstand.

Ook het delen van ervaringen met elkaar geeft mooie spiegeling. En zo helpen we elkaar, prachtig, kwetsbaar en krachtig, met groeien en bloeien. Ik ga hier zeker mee verder.

Eva 40 jaar

Dit voelde als een heel natuurlijk vervolg op 'Sensueel ontwaken' en 'Opengaan en bloeien'. Dat waren ook al zulke fijne weekenden! Ik vond het heel bijzonder om mijn innerlijke vrouw en innerlijke man te ontmoeten! Nu ben ik me meer bewust van hun verschillende rollen. Dit 3de weekend voelde opnieuw als een groot cadeau voor mezelf. Mijn dank voor jullie liefdevolle en professionele begeleiding! En voor de veilige en warme sfeer, door jullie gecreëerd!

Marion 53 jaar

Ik kon mezelf en mijn lijf helemaal voelen tijdens het weekend. Dat was fantastisch! Sindsdien voel ik me fysiek sterker. Ik ben minder moe en voel me fysiek minder vervelend. Ik voel me energiek hoe ik nu met beide benen op de grond sta. Ik heb het gevoel dat ik veel meer aandurf. Die hele ‘verzustering’ met de andere vrouwen sterkte mij. Ik voelde heel veel liefde onderling, terwijl we elkaar niet eens goed kenden. Dit schepte een diepe band, waardoor ik me door de vrouwen gedragen voelde. Ik kon mijn angsten laten zien en mezelf zijn.

Mijn innerlijke man is een indiaan. Hij rent en rolt door de bosjes. Mijn innerlijke vrouw is een zigeunerin en danst vol vuur. Hun boodschap is duidelijk: ” Luister meer naar je lijf.” Niet teveel meer op mijn schouders nemen. Ik mag beter op mezelf en op mijn lijf gaan letten. Vooral de familieopstelling van mijn innerlijke vrouw en innerlijke man heeft me versterkt. Als ik niet goed weet wat ik heb te doen, dan vraag ik het mijn innerlijke vrouw en man. En dan luister ik echt naar hen wat ze te zeggen hebben.

Corien 43 jaar

Ik had mijn boog meegenomen zonder pijl. Na het weekend heb ik echte pijlen gekocht en oefen ik sindsdien om letterlijk in de roos te kunnen schieten. Zo gun ik het mezelf om meer mijn innerlijke man te leven. Ik heb nog geen (levens)doel in mijn leven, maar nu heb ik wel een roos om mijn pijlen op te richten! En ik geloof er vast in dat dit door zal werken.

De familieopstelling werkte als een trein om de verstandhouding tussen mijn innerlijke vrouw en innerlijke man te verbeteren. Mijn innerlijke vrouw mag er nu wat meer zijn. Mijn innerlijke man was helemaal niet zo wild en woest. Eerder veel zachter. Dat was een verrassende en mooie ontdekking. Het mooiste vond ik het ervaren van het innerlijke huwelijk, waarin ik het versmelten van mijn innerlijke vrouw met mijn innerlijke man heb ervaren.

‘Het innerlijk huwelijk’ was voor mij minder intens dan ‘Sensueel ontwaken’ en ‘Opengaan en bloeien’ en toch veel zachter en diepgaander! Alles viel meer op z’n plek en het voelt nu meer kloppend vanbinnen. Ik ben me meer bewust geworden van de toekomst en hoe belangrijk het voor me is om in het moment zelf te zijn.

Klik HIER voor de 'literatuurlijst Voluitleven' om meer te lezen over Tantra.