Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Tarieven, vergoedingen en alternatieve zorg

Alles op een rij over tarieven, vergoedingen en alternatieve zorg

Wordt Body Mind Integrated Psychotherapy vergoed?

Voor deze lichaamsgerichte therapie worden deze sessies vergoed vanuit het aanvullende pakket bij vrijwel alle zorgverzekeraars. Je hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Het is verstandig na te vragen bij de zorgverzekeraar hoeveel sessies jaarlijks vergoed worden en of er de mogelijkheid bestaat het aanvullende pakket te verhogen wanneer je besluit in langdurige therapie te gaan (meer dan 12 keer).

Vergoeding door bedrijf/ gemeente/ Arbo arts

Door de jaren heen gebeurt het steeds vaker dat werkgevers / bedrijven / Arbo artsen de therapiekosten van de hulpverleningspraktijk Voluitleven op zich nemen. Is jouw hulpvraag werk gerelateerd, overleg dan of jij hiervoor in aanmerking kan komen.
Voor cliënten met een werk gerelateerde problematiek wordt een offerte gemaakt.

Tarief intakegesprek Body Mind Integrated Psychotherapy

Het intakegesprek van 75 minuten, het fundament van elke therapie, is € 100,-

Tarieven Body Mind Integrated Psychotherapy

Sessie van 60 minuten is € 80,-
Sessie van 75 minuten is € 100,-

Vanwege de inflatie van 8 % zijn alle tarieven vanaf 01-06-2022 met €5,-  euro verhoogd.

 

 

 

Studenten krijgen € 5,- reductie op elke sessie.

Neem je studentenkaart mee! Deze reductie geldt als je inkomen bestaat uit een studiebeurs en je samenwoont met een niet-werkende partner.

Klik op deze link voor de Vergoedingen zorgverzekeraarslijst 2023

Vergoedingen Zorgverzekeraars 2023

 

Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het individuele kennismakingsgesprek duurt 30 à 45 minuten. Voor paren duurt het 45 à 60 minuten. Tijdens de kennismaking is er de gelegenheid mij te zien, wie ik ben en hoe ik werk, de praktijkruimte te bekijken, en om te ervaren of het wederzijds voldoende klikt om samen met elkaar aan het werk te gaan. Heb je een aantal vragen te stellen dan kan dat ook. Bevalt de kennismaking, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Wil je er rustig over nadenken, dan neem je thuis de beslissing.

Tarieven relatietherapie en hulp bij scheiden

Sessie van 60 minuten voor twee personen is € 100,- incl. 21 % Btw.
Sessie van 75 minuten voor twee personen is € 125,- incl. 21 % Btw.
Het intakegesprek voor relatietherapie en hulp bij scheiden is €125,- incl. 21 % Btw.

Tarieven EFT oftewel Emotional Freedom Techniques

Sessie van 60 minuten is € 90,- incl. 21 % Btw (€ 74,38).
Sessie van 75 minuten is € 117- incl. 21 % Btw (€ 96,69).

Tarief intakegesprek EFT en relatietherapie

Het intakegesprek van 75 minuten voor EFT is € 117.- incl. 21 % Btw.

Meer over de alternatieve zorg

Aanvullende gezondheidszorg oftewel complementaire of alternatieve zorg, heeft een duidelijke plaats naast de reguliere geneeskunde. Het is doorgaans niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar dat het werkt is in de praktijk meestal voldoende 'bewezen'. De wijze, waarop therapeutische begeleiding wordt aangeboden in de complementaire sector, is vaak anders dan in de reguliere sector.

Wat is het verschil met de reguliere zorg?

Minder protocollair door persoonlijke benadering;
Korte trajecten zijn mogelijk;
Meer gericht op de werkrelatie met de cliënt;
Breder aanbod van therapievormen en methodieken;
Kortere wachtlijst;
Geen eigen bijdrage van 350,- euro;
Geen verwijzing van de huisarts nodig.

Kwaliteit garandeert veiligheid

Het is van groot belang dat je als consument ervan op aan kunt dat de door jouw gekozen therapeut goed is opgeleid en gekwalificeerd is. Dat de door jouw gekozen therapeut qua praktijkvoering voldoet aan dezelfde standaardeisen als de reguliere therapeuten. Dat maakt dat je met een gerust hart lichaamsgerichte therapie kunt volgen in de wetenschap dat je je daadwerkelijk in goede handen bevindt.

Instituut registratie beroepsbeoefenaren aanvullend sector

Op de website van de RBCZ is overzichtelijke informatie te vinden over alle zorgverzekeraars en enkele collectieve verzekeringen in de rubriek 'Zorgverzekeraars'. Ook kun je informatie vinden over de aangesloten therapeuten van de verschillende disciplines en beschrijvingen van een aantal lichaamsgerichte werkvormen. De RBCZ regelt en controleert de gedragsregels voor lichaamsgerichte therapeuten en werkt nauw samen met het tuchtcollege TCZ.

Geaccrediteerde lichaamsgerichte psychotherapie opleiding

Op 15 april 2015 is de opleiding 'Body Mind Integrated Psychotherapy' erkend door de European Association for Body Psychotherapy! Bodymind Opleidingen is een toonaangevend instituut op het terrein van lichaamsgerichte psychotherapie. De doelstelling is om lichaamsgerichte therapeuten op te leiden op hbo- niveau met een hoge professionele standaard. Deze beroepsgroep ondervindt een groeiende maatschappelijke erkenning.

Standaardeisen EABP

De psychotherapeutische lichaamsgerichte opleiding 'Body Mind Integrated Psychotherapy' duurt minimaal 4 jaar met een omvang van 1400 uur. Minimaal 250 uur moet bestaan uit persoonlijke therapie voor studenten in een individuele setting of in groepsverband. De theorie moet 500 tot 800 uur beslaan inclusief methodologie, praktijkvoering en psychopathologie. Verder moet de student 300 tot 600 uur praktisch gewerkt hebben met cliënten en rond de 150 uur aan supervisie genoten hebben.

Klik HIER voor het maken van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met lichaamsgericht therapeut Caroliene Rangeeni de Gruijter.