Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Over mezelf

Informatie over lichaamsgericht therapeut Caroliene Rangeeni de Gruijter

Op zoek naar een betrouwbare lichaamsgerichte therapeut?

Ik heb als therapeut geheimhoudingsplicht!

Ik ben Caroliene Rangeeni de Gruijter en geef Body Mind Integrated Psychotherapy in mijn praktijk Voluitleven te Groningen. Ik ben een liefdevolle, betrokken therapeut met een diepe hartstocht voor het leven. Cliënten (ont)roeren mij in hun uitreiken het goed te willen hebben met zichzelf en met elkaar in deze wereld.  Het inspireert me met anderen toe te werken naar meer licht, liefde en levendigheid.

Mijn sessies worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Ik doe de vereiste bij- en nascholingen, volg intervisie en supervisie. Daarnaast geef ik traumawerk EFT en EMDR (traumatherapie) , relatietherapie, vrouwencoaching, tantra voor vrouwen trainingen en tantrische relatiecoaching.

Met dank aan mijn kinderen

Voor mij is het belangrijk om te leven vanuit mijn ware essentie. Het moederschap heeft me hiertoe enorm geïnspireerd. Mijn kinderen hebben me voorgeleefd hoeveel rijker en veelzeggender het leven wordt wanneer je jezelf kunt zijn. En alles er mag zijn aan emoties, impulsen, ideeën en verlangens.

Dat het klikt is al het halve werk!

Ooit zelf cliënt te zijn geweest in therapeutenland, besef ik als lichaamsgericht therapeut heel goed hoe het is om spreekwoordelijk aan de andere kant van de tafel te zitten. Ik begrijp hoe je je emotioneel enorm kwetsbaar kunt voelen in je verlangen om uit de problemen geholpen te worden. Hoe belangrijk het is dat dit goed gebeurt en dat je een 'klik' voelt met de therapeut. Dan kan er vertrouwen zijn dat je in goede handen bent en op weg geholpen zult worden. Inspiratie haal ik uit mijn ruime levenservaring, waarin mijn liefde voor de mensen om mij heen, centraal staat.

Geen emotie te rauw
of ik proef de zoetheid al van het laten gaan.
Geen wanhoop te diep
of ik zie de zon al binnen mijn blikveld verschijnen.
Geen last te zwaar
of de lichtheid wordt al voelbaar in mijn lijf.
Geen gedachte te zwart
of het hoopgevende openbaart zich al in mij.

- Caroliene Rangeeni de Gruijter - 

Iedereen kan leren voluit te leven.

Worstel je met de vraag hoe het komt dat het jou zo moeilijk lukt? Dat kan vele oorzaken hebben. Denk je misschien teveel en luister je te weinig naar je gevoel? Of vergelijk je jezelf met anderen en maakt dat je ontevreden? Of ben je vooral bezig met wat je niet wilt ervaren? Belangrijk is wat jij nodig hebt om tot een betere interne samenwerking te komen. Geef je op hier voor een vrijblijvend en kosteloos en kennismakingsgesprek.

Caroliene Rangeeni aan het woord

"De motivatie om in therapie te gaan is dat het maar niet lukt om er zelf uit te komen en op een gegeven moment heb je hier schoon genoeg van. Gun het jezelf dan ook om professionele hulp in te schakelen. Het is geen schande emotioneel in jezelf te investeren bij een therapeut met als insteek om weer vaste grond onder je voeten te krijgen. Ook ik heb ik hier de vruchten van geplukt. Zonder afgestemde therapeutische begeleiding was ik niet tot mezelf gekomen. En nu ben ik  lichaamsgericht therapeut en mag ik cliënten afgestemd begeleiden."

De helende werking van vrije aandacht

Je vindt dat je het zelf moet kunnen. Dat maakt het niet eenvoudig om te kiezen voor therapie. Goed om te weten dat je niet bang hoeft te zijn om veroordeeld en ondervraagd te worden. De therapeut is er voor jou met haar vrije aandacht, rustige uitstraling en totale aanwezigheid. Je mag alles voelen en uiten wat er op dat moment in je leeft en wat naar buiten wil komen. 

Een goede lichaamsgerichte therapeut is goud waard

Therapie helpt om evenwichtiger te worden. Je krijgt tools om jezelf te reguleren, om jezelf in balans te brengen. Hierdoor kom je steviger op eigen benen te staan. Je wordt krachtiger en je blijft beter in contact met je ware zelf. Een 'must' is dat de lichaamsgericht therapeut begrijpt met welke problemen en vraagstukken je aan het worstelen bent. En die de bereidheid heeft je te accepteren met zowel je goede kanten als je schaduwkanten. Bij wie je dus jezelf mag zijn.

Wat je van mij als lichaamsgerichte therapeut kunt verwachten

De focus ligt op het optimaal inzetten van mijn therapeutische kwaliteiten en vaardigheden, zodat jij binnen afzienbare tijd een positieve wending aan jouw leven kunt geven. Doel van mijn therapeut schap is de kwaliteit van je leven te helpen verbeteren door het contact met jezelf, je lichaam, je levensenergie en je hulpbronnen aan te gaan, te herstellen en/of te versterken.

Op-maat-gesneden-thuis-opdrachten

Ik ervaar het durven luisteren naar je lichaam en je hart als een bijzondere uitdaging om in contact te komen met wie je werkelijk bent en hoe jij je leven concreet inhoudt wenst te geven. Zo ontvouwt zich op natuurlijke wijze in jou meer ruimte voor ontspanning, rust en plezier. Met op-maat-gesneden-thuisopdrachten in samenspraak help ik je nieuwe inzichten te integreren en positieve veranderingen in je leven door te voeren. Uit onderzoek is gebleken dat cliënten meer resultaat bereiken wanneer ze aandacht willen besteden aan de afgesproken thuisopdrachten.

Mijn visie op lichaamsgerichte therapie

Ben je in balans en sta je stevig in het leven, dan maakt dat je tot een evenwichtig mens. Je bent dan in staat om samen met je partner een fijne relatie op te bouwen. Dat komt jouw ouderschap ten goede en dat zorgt voor evenwichtige kinderen, die zich vrijuit kunnen ontwikkelen.

Komt er toch een scheiding, dan is de kans op een redelijk na-huwelijk groot, waardoor de kinderen weinig emotionele schade zullen oplopen. Door dit alles zal tevredenheid, vriendelijkheid, liefde en dankbaarheid toenemen. Dat zorgt voor een betere samenleving. Een betere wereld.

Lichaamsgerichte therapie kan hier een zinvolle bijdrage aan leveren!

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.
Klik HIER voor reacties en ervaringen van cliënten over Body Mind Integrated Psychotherapy.