Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Groningen en omgeving

Reacties en ervaringen 'Opengaan en bloeien'

Aletta 33 jaar

Wat een mooi, dynamisch, intens en openend weekend heb ik ervaren! Het doorleven en voor mij van belang het uiten van alle emoties die er maar aanwezig zijn in mezelf, heeft enorm opgeschoond. 'Opengaan en bloeien' was dan ook een goede titel; ik voelde energie stromen en me meer één worden met mijn ware verlangens en intenties. Dit alles resulteerde in een spirituele ervaring op de zondagmiddag tijdens de yoni-talk die mij veel duidelijk maakte over bestaande patronen en wat ik los mocht laten om volop tot bloei te komen. Het hele weekend werd heel betrokken en warm begeleid, zo was er meteen een veilige sfeer. Heel bijzonder om zo kwetsbaar en sterk tegelijk te zijn met andere vrouwen.

Simone 35 jaar

Het was voor mij een winst om zo goed geïnformeerd te worden over verschillen en overeenkomsten
tussen man en vrouw. Dat brengt me zoveel dichterbij mijn partner. Ook nu weer was er alle respect voor eigen grenzen en een liefdevol opzoeken en uitdagen van het verleggen van je grenzen. De yonitalk heeft mij diep geraakt. Dat elke vagina haar eigen verhaal heeft en haar (eigen)wijsheid!

Karina Staal 63 jaar

Na dit overheerlijk tantraweekend met zeven prachtige vrouwen is het weer even landen in mijn eigen omgeving. Gedragen in een bedding vol liefde, en kwetsbaar mogen zijn, heb ik de afgelopen dagen mezelf mogen zijn/ laten zien. De liefde en de schoonheid mogen zien en ervaren in de geweldige godinnen die wij, vrouwen, zijn. En onze mannelijke en vrouwelijke energie mogen leren omarmen, gebruiken en laten zien in dans, oefeningen en dynamische meditaties. Ik heb voluit genoten van ieder moment! Met dan aan alle lieve, mooie, gevoelige mede godinnen en aan de bedding gevende bijdrage van Rangeeni en assistente Corien. Het leven is magisch en vol cadeautjes!

Christa 49 jaar

Het woord 'verrukkelijk' is aan mij blijven hangen. En mijn man noemt het iedere dag naar mij. Het lukt mij goed om in mijn zachtheid te blijven en van daaruit mijn dingen te doen. Naar mezelf en naar mijn man. Het weekend heeft bij mij veel geopend en wakker gemaakt. En daar ben ik blij om!

Ferreira 42 jaar

Ik zou zoveel kunnen vertellen over wat 'Opengaan en bloeien' met me heeft gedaan, maar dan raak ik niet uitgepraat. Ik heb meer zelfliefde. Ben meer tevreden met mezelf. Sta dichter bij mezelf. En mijn hart staat open, terwijl ik in staat ben om voor mijn hart te zorgen.  Ik blijf dansen, genieten en houden van mezelf. Zo blijft mijn energie stromen. Ik laat los. ik laat het leven naar mij toestromen. Ik wil zeker nog eens meedoen, maar er is nu eerst zoveel wat moet landen!

Bregje 39 jaar

Na ‘Sensueel ontwaken’, waarbij ik veel vertrouwen had gekregen in mijn lijf, seksualiteit en kracht, had ik behoefte aan extra bekrachtiging en heb ik vijf maanden later 'Opengaan & bloeien’ gevolgd. En dat is precies wat ik daar weer heb ervaren! Ik ben een sensueel wezen met een sterke seksuele kracht (wat ik ook als levensenergie ervaar), van waaruit ik mij open en in liefde intens kan verbinden. Wat een genot! Wat een plezier! Ik ben Caroliene heel erg dankbaar voor haar aandacht en liefde. Ik voel me bij haar heel veilig en op en top vrouw :-).

Lien 54 jaar

Ik heb erg uitgezien naar dit weekend. En ik kom er met nog meer voldoening van terug dan ik had verwacht. Ik ben heel diepgegaan in mijn emoties. Emoties, waarvan ik niet wist dat ik ze had: "Ben ik dit? Zo kwetsbaar?" Mezelf kwetsbaar opstellen durfde ik tot nu toe niet. Nu ik er doorheen ben gegaan, zie en merk ik, dat het me goed doet.

Het was fijn om de nabijheid van andere vrouwen te beleven, die niets van me verwachtten of wilden en er alleen maar zijn. Ik voelde me geborgen door de zorg en de kennis die de begeleiding bood. Terugkijkend merk ik dat het me veranderd heeft. Ik voel me fijner, ronder en zachter met mezelf. Ik merk dat ik dat ook uitstraal naar de mensen om me heen.

Eva 39 jaar

Met lichte weerstand ging ik 'Opengaan en bloeien' in. Gaandeweg smolt mijn weerstand helemaal weg. De begeleiding zorgde voor een veilige en ontspannen sfeer. Ik heb genoten van alle tantrische oefeningen en van de liefdevolle aanwezigheid van de andere vrouwen!

Vlak erna voelde het van binnen alsof er van alles was opgeschud en nog neer moest dwarrelen. Nu na 2 weken merk ik, dat ik sinds dit weekend, me nog steeds meer geaard en rustiger voel en meer in contact met mijn innerlijke wijsheid. Heel fijn! Ik gun het iedere vrouw zo'n tantra voor vrouwen weekend!

Johanna 58 jaar

Het tantraweekend 'Opengaan en bloeien' heeft me goed gedaan. Ik ben dichterbij m'n gevoel gekomen, waardoor ik meer vanuit mijn gevoel handel dan ooit! Dat heeft een positief effect op mijn vriendschappen en werkrelaties. Ik ervaar meer rust en ruimte in mijn drukbezette leven, omdat ik meer in het moment kan zijn. Ik leef nu meer vanuit mijn hart en mijn buik. Dat voelt zo goed! Ik waardeer het leven meer.

Clea 44 jaar

Het was een fijn tantraweekend voor mij met veel inzichten. Ik merkte hoeveel tijd, vertrouwen en steun ik nodig had om oude pijn toe te durven laten, te durven voelen, los te laten en mijn pantser af te gooien. Er schuilt zoveel verdriet in mij wat ik zo graag eruit wil laten komen. Na de Sufi meditatie voelde ik me heel vredig. Ik had toch maar de deur op een kiertje gezet!

De yonitalk was goed en helend voor mezelf. Het bracht me een stapje dichterbij mezelf en de acceptatie dat ik veel naars heb meegemaakt. Dat moet geheeld worden. Ook besef ik dat ik alleen dan van vrijen kan gaan genieten wanneer ik seks niet langer als troost gebruik. En dus andere manieren weet te vinden om mezelf te troosten.

Ik ben met veel ideeën, wensen en plannen teruggekomen van 'Opengaan en bloeien''. Ik wil graag iets met mijn stem doen, dynamisch mediteren en een yoni-ei aanschaffen. Meer de vrolijkheid opzoeken en de negatieve aspecten verminderen. Ik wil mijn pantser nog meer openen, het roer omgooien en mezelf gelukkig maken. Een sleutel kan het ademen zijn, mijn stem laten horen als ik voel en geëmotioneerd ben.

Merel 37 jaar

Mooie opbouw naar eigen intimiteit. Zaterdag was pittig en uitdagend. Zondag was heerlijk relaxed, waardoor alles kon bezinken en beklijven. Ik vond 'opengaan en bloeien' een goede verdieping op 'Sensueel ontwaken'. Er zat een jaar tussen en dat was juist goed voor mij. Ik was er nou echt klaar voor om nog een stapje dieper af te dalen in mezelf. Het beleven van de Yangpoorten heeft diepe indruk op me gemaakt.

Dineke 65 jaar

Ik heb niets gemist of te veel gekregen. Alhoewel meer informatie over chakra's wel had gemogen. Het lukt de begeleiding tijdens de oefeningen alle vrouwen de nodige aandacht te geven. Knap werk. Goed gepland. Het was warm, integer, professioneel en ik het er veel aan gehad. Dat mijn vagina concrete aanwijzingen kan geven hoe ik er seksueel voorsta en wat ik mezelf kan geven om me hierin verder te ontwikkelen!

Olga 28 jaar

Het was intens. Zinnig om tijdens 'opengaan en bloeien' mijn eigen beleving op papier te zetten. Veel achtergrondinformatie is me toch weer ontschoten. Bij tijd en wijle waren oefeningen overweldigend, maar dan op een goede manier. Bijzonder hoe ik oefeningen, die ik vanuit mijn hoofd heel eng zou vinden, gewoon 'deed' vanuit mijn gevoel. Ik voel me nog steeds heerlijk vrouw!

Rosianne 33 jaar

Dat man en vrouw elkaar energetisch perfect aanvullen via de chakra's, vervulde me met blije verwondering. De puzzelstukjes vielen op z'n plaats hoe tantra hierop inspeelt en hoeveel je aan intimiteit en dichtbijheid kunt bereiken. Ik begrijp nu hoe dit energetische samenspel zoveel liefde en passie in gang kan brengen. Heerlijk om samen met de vrouwen mezelf op te laden met seksuele energie. Stromen, gloeien en bloeien!

Shunya 54 jaar

Het voelt voor mij als een weekend lang 'echt ruiken aan tantra'. Ik heb het verlangen dit nog meer te leven in een groep vrouwen. Het aangeraakt en gemasseerd worden kon ik nu veel meer binnenlaten dan tijdens 'Sensueel ontwaken'. De tantrische oefeningen en rituelen blijven hangen. Zo houd ik nu thuis af en toe een intiem avondje; warm bad met rozenolie, muziek en massage bij romantisch kaarslicht.

Zoë 41 jaar

Die intense Sufi meditatie 'La Illaha' bracht me zo in mijn innerlijke kracht dat ik er nu nog op vooruit kan. Het toekijken en aanmoedigen van vrouwen tijdens bepaalde oefeningen bracht me in mijn zachtheid. Hier geen concurrentieslag, maar juist het beste gunnen voor elkaar. Genietend mijn lijf te voelen stromen vanbinnen. En in mijn hart zoveel meer liefde en compassie te mogen voelen na het thuiskomen in mezelf!

Klik HIER voor de 'literatuurlijst Voluitleven' om meer te lezen over Tantra.