Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Over tantra voor Vrouwen

Tantra voor vrouwen

De weg van het hart en de schoot
Bij mij, Caroliene Rangeeni, kun je tantra voor vrouwen weekenden volgen in een kleinschalige setting van maximaal acht vrouwen. Deze prachtige intense tantrische weekenden worden met hart en ziel gegeven en zijn gebaseerd op de oefeningen en de rituelen uit de tantrische werkboeken van tantrika Margo Anand. Ze zijn in principe onafhankelijk van elkaar te volgen. 

Wil je de volheid van je vrouw-zijn ervaren?

Jouw hart en jouw schoot belichamen? Kies je ervoor je open te stellen voor wat in jou aangeraakt wil worden? Verlang je ernaar de sensuele vrouw in jou te laten stromen en je als sensuele vrouw vrijuit te bewegen in de wereld? Wil je handvatten wat voor jou nodig is om passievol samen te zijn met je Lief?

'Sensueel ontwaken' - de vrouwelijke energie staat centraal - Klik hier
'Opengaan en bloeien' - de mannelijke energie staat centraal - Klik hier
'Het innerlijk huwelijk - de vrouwelijke en mannelijke energie staat centraal - Klik hier
'Womb empowerment'- de kracht van de baarmoeder staat centraal - Klik hier

Je bepaalt zelf hoeveel weekenden je wenst te volgen.
De tantra voor vrouwen weekenden zijn gecertificeerd en te volgen in het kader van bijscholing.

Waarom tantra voor vrouwen?
De ervaring heeft geleerd dat het voor vrouwen gemakkelijker is om dichterbij zichzelf te komen wanneer er geen mannen aanwezig zijn. Dan hoef je niet in de rivaliteit te schieten. Je blijft met je focus gericht op jouw eigen proces. Je hebt de ruimte om je vrouw-zijn in alle opzichten te ontdekken, te verdiepen en te helen. Er ontstaat onderling meer openheid en verbondenheid bij de aanwezige vrouwen. Je wordt een spiegel voor elkaar. Er is veel herkenning en erkenning.

Tantra is een groot cadeau
Tantra is een weg van bewustwording, zelfbevrijding en vrouwenempowerment. Het helen van ons vrouw-zijn kan het beste in de aanwezigheid van andere vrouwen. Tantra nodigt je uit om een liefdesrelatie met jezelf en met het leven te beginnen. Door te leren al je ervaringen bewust te doorvoelen en te doorleven, ongeacht of het prettig of onprettig is, creër je de ingang tot je diepste wezen. Een groter cadeau kun je jezelf niet geven! 

De zeven tantrische stappen
● Leer van jezelf te houden
● Laat schuldgevoelens los
● Geniet van je spontaniteit
● Stel je open voor plezier en genot
● Ontdek meditatie
● Houd op met doelgericht handelen
● Laat overgave toe

Is tantra ook geschikt voor vrouwen in de overgang?
Een fijnzinnige manier om meer in jouw lustbeleving te komen. Ben je in de overgang, dan heb je soms amper zin in vrijen. Je kunt je seksuele energie niet meer vinden. Laat staan jezelf opladen! Het is gelukkig geen kwestie van dat jouw libido 'op' zou zijn. Tantra leert jou hoe 'de knop in je lichaam' aan te zetten om weer zin te krijgen om seksueel actief te worden. Je leert je ook uit te spreken wat je fijn vindt en hoe je het wilt. Je laat het prestatiegerichte vrijen achter je. De overgang kan het begin zijn van een nieuwe lustbeleving; samengaan van hart en schoot.

Puur, oprecht, hartverwarmend
Wanneer alles er mag zijn, dan ontstaat er iedere keer weer ruimte in jou voor nieuwe emoties. Dat maakt je levendig van binnen en er ontstaat een levendige uitwisseling met de buitenwereld. Dan ben je puur, oprecht, roerend, hartverwarmend en most of all helemaal jezelf! Dan kan de seksuele energie vanuit je bekken vrijuit stromen door je hele lichaam. Deze seksuele energie is geworteld in jouw seksualiteit.

Seksualiteitsbeleving en seksuele energie
Tantra veroordeelt of onderdrukt seksualiteit niet. Hoe steviger jij in jouw seksualiteit rust, hoe meer levensenergie vanuit je bekken omhoog kan stromen naar je hart toe en hoe meer jouw innerlijke kwaliteiten zich kunnen ontvouwen. Over seksualiteit valt te zeggen dat vrijen veel in je wakker maakt, want het is intiem en confronterend. Vaak is er echter sprake van afgesplitste seksualiteit.

Seksuele energie en seksualiteit
Seksuele energie is de bron voor je levendigheid en creativiteit. Deze energie manifesteert zich bijvoorbeeld in een aanraking, een ruzie, een warme glimlach, een hardloopwedstrijd. Tantra leert jou deze seksuele energie in te zetten voor jouw persoonlijke groei. Tantra werkt met meditatie, oefeningen en rituelen, gericht op de ontwikkeling van je seksualiteit en het wakker maken van de seksuele energie in jouw bekken.

Tantra doe je voor jezelf
Hoe meer je in contact bent met jezelf, hoe beter je in verbinding met de ander kunt zijn.  Door met de ander te relateren, leer je meer over jezelf en jouw levensvraagstukken dan dat je alleen maar met jezelf zou leven. Geliefden zijn eenvoudigweg elkaars beste en meest confronterende spiegel. Je leert vanuit je hart naar jezelf en de ander te kijken op een onbevooroordeelde, accepterende en liefdevolle manier.

Diepgang, openheid en schoonheid.
In de ontmoeting met de ander kun je diep in jouw wezen zoveel leren over jezelf. Gevoelens als blijheid, hartstocht, vreugde, verwondering en schaamteloosheid worden voelbaar. Tantra helpt je de verbinding te gaan ervaren tussen seks, hart en bewustzijn. Tantra is geschikt als je wezenlijk geïnteresseerd bent in jezelf, gevoeliger en levendiger wilt worden, openstaat voor liefde, sensualiteit en je eigen seksualiteitsbeleving.

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met Caroliene de Gruijter van de hulpverleningspraktijk Voluitleven te Groningen.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

Rose-met-geel-hart

De 7 tantrische sleutels

1ste chakra
De open hemel:
‘Je bent een orgastisch wezen'

2de chakra
De vloeiende stroom:
‘Jij bent het leven dat stroomt’

3de chakra
De stralende zon:
‘Jij bent de bron van kracht’

4de chakra
De hartslag van het leven:
‘Wij zijn één’

5de chakra
Het lied van de ziel:
‘Jij bent de schepping’

6de chakra
De volle maan:
‘Kijk naar binnen. Jij bent het licht’

7de chakra
De open hemel:
‘Overstijg jezelf. Je bent vrij’