Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Over relatietherapie 
Relatietherapie 2 

AVG-PROOF BESCHERMD VIDEOBELLEN! 

Als jullie nog genoeg van elkaar houden
Kun je samen door de bomen het bos niet meer zien? Is er nog genoeg liefde voor elkaar? Wil je graag bij elkaar blijven? Leeft het verlangen bij jou en je partner van binnen om elkaar terug te vinden? Zijn jullie bereid om in relatietherapie te gaan en hier tijd voor vrij te maken? Dan is er kans van slagen! Uitgangspunt is hoe waardevol jullie relatie is en hoe belangrijk het is deze relatie te koesteren en te respecteren.

Samenzijn en zingeving
Het verlangen is aanwezig om het plezier, de spontaniteit, de romantiek, de sensualiteit en de seksualiteit te (her)vinden in jullie relatie. Zo kan het liefdesgevoel en het vertrouwen in elkaar hersteld worden. En dat geeft zingeving aan jullie samenzijn. Door opbouwend met elkaar om te leren gaan, ontvouwt zich een veilige basis om positieve veranderingen te bewerkstelligen binnen jullie relatie.

Redenen om relatietherapie te overwegen
Zijn jullie elkaar door de jaren heen ongemerkt kwijtgeraakt? Weet je niet of jullie nog wel (genoeg) van elkaar houden? Verlangen jullie naar meer diepgang in de relatie? Word je al moe en somber van de gedachte samen oud te worden? Doen jullie niet langer aan qualitytime.? En wordt er nog maar weinig geknuffeld en aangehaald.....Heb je schoon genoeg van de terugkerende problematiek? Kan je de aanblik van je partner amper meer verdragen? En weet je niet meer wat te doen?

.....Seksueel loopt het niet meer zo.....De kinderen lijken het voornaamste bindmiddel te zijn geworden.....Verslaving speelt een rol, zoals alcohol, drugs, gamen, seks.....Jullie gemeenschappelijke zingeving is er niet meer.....Er is sprake is van (bijna) vreemdgaan en  anderen leuker vinden dan je eigen partner.....Je verveelt je bij elkaar.....

Verbinding en verrijking
Bij deze relatietherapie hoort het productief om leren gaan met jullie relatieproblemen, het leren communiceren vanuit het hart en het samen (her)waarderen en inzetten van ieders kwaliteiten. De focus ligt op de hechting, de verbinding en op die gebieden waar jullie op een prettige en verrijkende manier met elkaar in contact kunnen zijn. Zo ontstaat ruimte om samen in de relatie tot grotere bloei te komen.

De prijs van het 'uit elkaar gaan'
In Nederland raakt één op de drie paren in een scheiding verwikkeld. Er komt echter veel bij een scheiding kijken. Je raakt emotioneel behoorlijk uit je evenwicht en het brengt vrijwel altijd hoge kosten met zich mee. Zijn er kinderen in het spel, dan kom je in aanraking met co-ouderschap, kinderalimentatie en het na-huwelijk. Al met al genoeg redenen om samen het ja-woord te geven aan relatietherapie.

Als het toch niet werkt
Het kan natuurlijk ook gebeuren dat duidelijk wordt in de relatietherapie dat jullie 'match' gewoonweg niet werkt. Dan is het prettig om te weten dat je er alles aan gedaan hebt om bij elkaar te kunnen blijven. Het inzicht hoe het komt dat het tussen jullie niet meer werkt maakt het mogelijk elkaar los te laten. Zo kun je elkaar de ruimte geven om op een respectvolle wijze de nodige stappen te zetten om uit elkaar te gaan.

Klik HIER voor het maken van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met relatietherapeut Caroliene de Gruijter.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

relatietherapie

Ik wil uit eigen beweging naar jou toe kunnen komen.

 

Wanneer je al heel wat jaren bij elkaar bent, is de zoektocht niet alleen hoe je samen aangenaam seksueel actief kunt blijven, maar ook hoe je dit samen weet te combineren met een zich steeds meer onderling verdiepende intimiteit.

- Vasumati Hancock -

 

De sleutel om een relatie te doen opleven of tot een scheiding te komen ligt niet in hoe je omgaat met meningsverschillen, maar hoe je omgaat met elkaar als je gèèn ruzie maakt.

- John Cottman -