Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Familieopstellingen Voluitleven

 

Herken jij dit ook?
Soms kan je zo verstrikt zijn geraakt in het familiesysteem dat je je eigen leven niet vrijuit kunt leiden. Met de jaren kun je de vinger er maar niet op leggen waarom het niet lekker loopt! Verstrikkingen kunnen zo sterk op jou doorwerken dat het zodanig je handelwijze en je gedrag bepaalt, waardoor je maar niet tot je recht komt Je wordt hier niet persoonlijk verantwoordelijk voor gesteld. Hier is sprake van de werking van de familiedynamiek.

Heling van de ziel
Bij een familieopstelling gaat het om de heling van de ziel. Een familie is een systeem van mensen die - vaak onbewust - in diepe verbondenheid met elkaar leven. De één voelt zich in deze familie gevangen, de ander voelt zich vrij. Het is een prachtige betrouwbaare methode om bijzondere inzichten door te krijgen die nodig zijn om uit de stagnatie te komen. Als je worstelt met een hardnekkig probleem, dan kan er sprake zijn van verstrikking in het familiesysteem.

Teleurstellingen en kwetsuren
Familieleden hebben onuitgesproken verwachtingen naar elkaar toe. Het ligt voor de hand dat dit vaak leidt tot diepe teleurstelling en ontgoocheling als je weinig of niets hebt mogen ontvangen. Kijk maar eens naar de band met je vader en je moeder, je broer(s) en je zus(sen). Allemaal dragen we kwetsuren met ons mee in ons hart, in ons lijf, en dat doet zeker wat met ons. Het laat sporen na op onze ziel. Dat vraagt om inzicht en heling.

Verstrikkingen
Er kunnen zulke nare en teleurstellende dingen zijn gebeurd tussen familieleden en/ of in de hele familie zelf door oorzaken van buitenaf (oorlog, natuurramp, ongeval), die zo'n invloed hebben op ons leven, dat we spreken van 'verstrikkingen'. Je komt er maar niet doorheen wat voor therapieën je ook hebt gevolgd. Dan kan een familieopstelling vaak uitkomst bieden.

Wonderbaarlijk effect
Uit liefde kan je onbewust de last van een ander familielid op je nemen, zodat je je eigen leven niet kan leiden. Wanneer tijdens een systeemopstelling ieders plek en lot wordt erkend kan de liefdesstroom tussen jou en de mensen uit je familiesysteem weer stromen. Dan wordt het mogelijk voor jou helende stappen te zetten, van jezelf te worden en je eigen leven te leiden! Een familieopstelling helpt je om je leven ten goede te veranderen.

Kinderlijke liefde
Verstrikking met het lot van een familielid ontstaat vanuit loyaliteit en solidariteit. De liefde van het innerlijk kind in jou veroorzaakt het diepe verlangen om de structuur van het familiesysteem in harmonie te willen  brengen. Dit, ten koste van jezelf. Misschien identificeer jij je ook wel met een bepaald familielid, zoals met buitenbeetje opa Gert, psychisch zieke tante Carli. Of met de broer van je moeder, gestorven in het concentratiekamp.

Het tragische en ongewone
Er wordt gevraagd naar wat er gebeurd is in jouw familie van herkomst of in je huidige gezin dat tragisch en ongewoon is. Denk hierbij aan oorlog, scheiding, mishandeling, uitstoting, gestorven in het kraambed, kloosterleven, moord, adoptie, kinderloos, emigratie, buitensluiting, buitenechtelijk kind, faillissement, verkrachting, overleden kind, vermissing, ouder(s) verloren op jonge leeftijd en ernstige ziekte.

Voorbeeld thema's

 • Er wordt mij veel onrecht aangedaan
 • Ik heb een chronische ziekte. Wat is de boodschap?
 • Wat is mijn plek binnen het gezin/ deze organisatie/ dat team?
 • Waarom val ik altijd op foute vrouwen/ mannen?
 • Ik ben vaak moe, lusteloos en overprikkeld
 • Ik kan me seksueel niet geven en nu wil mijn partner bij me weg
 • Ik sta aan de zijlijn van het leven en dat doet zeer
 • Ik kan er niet de vinger op leggen waarom dit mij nu moest overkomen
 • Ik heb last van dwanggedachten en dwanghandelingen
 • Zit er iets in het familiesysteem dat me zo angstig in het leven doet staan?
 • Het lukt me niet om (voldoende) geld te verdienen
 • Wat ik hier te doen heb is mj een raadsel en ik kom tot niets
 • Ik wil dolgraag voor mezelf beginnen als zelfstandige, maar ik durf het niet aan


Aanbod 'Voluitleven'

 • Familieopstellingen met representanten; wil je liever niet in groepsverband je thema inbrengen, dan kun je individueel een familieopstelling volgen met representanten.
 • Tafelopstelling met hulp van poppetjes, diertjes en voorwerpen.
 • Familieopstellingen voor vrouwen over 'vrouwenzaken, die het hart raken'.
 • Systeemopstelling met hulp van sjablonen in een één op één contact met de therapeut.
 • Het maken van een familieopstellingen genogram, zodat je helder krijgt waar de verstrikkingen liggen en waar de kracht, de liefde en de wijsheid ligt, zodat de liefde weer gaat stromen.


Het familiesysteem
Wat we over de hele wereld gemeenschappelijk met elkaar hebben is dat we deel uitmaken van een familie. We zitten allemaal in een familiesysteem, waarin we - of we nu willen of niet - verbonden zijn met elkaar 'tot in de lengte der dagen'. En ons gezin van herkomst staat centraal. Heb je problemen met je team, met de sociale omgeving, waarin je woont en werkt, dan valt dit onder 'organisatiesystemen', een werkvorm van familieopstellingen. 

Bert Hellinger
Deze verstrikkingen zorgen ervoor dat je op alle vijf levensgebieden onmogelijkheden, pastellingen en beperkingen tegen kunt komen. Bert Hellinger ontwikkelde de methode 'familieopstellingen' om beter om te leren gaan met deze verstrikkingen. Familieopstellingen gaat over het werken met the Felt of sense (zielsniveau). Wordt de verstrikking minder of soms zelfs opgeheven, dan kom je tot bloei!

Kinderlijke liefde
Verstrikking met het lot van een familielid ontstaat vanuit loyaliteit en solidariteit. Kinderlijke liefde zorgt voor het diepe verlangen om de structuur van het familiesysteem in harmonie te willen brengen. Je kent het vast wel dat je je kunt identificeren met de lotgevallen van buitenbeentje Gert, psychisch zieke Carli of avonturier oom Pim, wat hem zijn leven kostte.

Generaties terug
Het familiesysteem strekt zich over meerdere generaties uit. Je ouders staan achter jou, dan komen je grootouders, gevolgd door je overgrootouders. Dan je betovergrootouders, je oudouders, je oudgrootouders, je oudovergrootouders, je oudbetovergrootouders en je stamoudouders eindigend bij je voorstamouders en vooredelstamoudbetovergrootouders.

Zakelijke informatie familieopstellingen dagen
Begeleiding: Caroliene Rangeeni de Gruijter en assistente.
Data: Nader in te vullen 2020.
Tijden: Zaterdag van 09.30 u. tot 16.30 u.
Plaats: Hulpverleningspraktijk Voluitleven - Heratemaheerd 24 - 9737 MT - Groningen.
Kosten: 69,- euro inclusief 21 % B.t.w als je een familieopstelling wilt doen.
             27,50 inclusief 21 % B.t.w. als je representan wilt zijn.
             Je zorgt voor je eigen lunchpakket. Kruidenthee, sapjes en koekjes aanwezig.

Annuleringsvoorwaarden: www.voluitleven.com/contact/annuleringsvoorwaarden

Zakelijke rekening
NL 78 INGB 000 9548848 
Hulpverleningspraktijk C.C. de Gruijter
9737 MT Groningen.

Klik HIER voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Klik HIER voor de 'literatuurlijst Voluitleven' voor familieopstellingen.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

Family Constellations

Transforms the family
Burdens to blessings

Unconscious love

Becomes
Conscious love


If you were given
five minutes with
an anchestor,
who
woult it be
and
what would you
talk about?

 

I’m listening to a deeper way
Suddenly all me anchestors

are behind me.

Be still they say:

“Watch and listen

You are the result
of the love of thousands.