Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Relevante informatie EFT

EFT 

Beladen emoties  door verstoring energiesysteem
EFT gaat ervan uit dat alle beladen emoties het gevolg zijn van  een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam. Dit meridiaansysteem (dit kennen we uit de acupunctuur) bestaat uit veertien energiebanen (meridianen). Deze energiebanen lopen over ons lichaam. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan en is daar ook naar vernoemd. Op de veertien meridianen liggen ongeveer 360 acupunctuurpunten.

Emotionele acupressuur
Bij EFT maken we slechts gebruik van dertien meridiaanpunten om alle verstoringen op te heffen. Onder begeleiding klop je zachtjes op deze punten in een vaste volgorde. Je kunt het kloppen zien als emotionele acupressuur. Bij EFT gebruik je geen naalden uit de acupunctuur, maar je vingertoppen! De verstoring kun je opheffen door eenvoudigweg te kloppen op het begin- of het eindpunt van de  meridianen.

In balans 'geklopt' worden
Er is maar één voorwaarde voor resultaat. En dat is dat je in die emotie moet zijn, en hierop afgestemd moet zijn. Het bijzondere van EFT is, dat de energie in de meridiaanbanen weer in balans is gebracht en de emotie 'opgelost' is. De emotie is als het ware 'losgekoppeld' van de situatie, waaraan die emotie eerder verbonden was.

Hoe ontstaat die verstoring in je energiesysteem?
Je hebt een vervelende situatie meegemaakt. In je kindertijd ben je voor schut gezet door de juf in de klas. Deze negatieve ervaring verstoort je meridiaansysteem, gekoppeld aan deze situatie. Je slaat onbewust de energetische verstoring op in de 'energetische file' van je systeem. Denk je terug aan dit moment of word je geconfronteerd met vergelijkbare situaties, dan komt de verstoring weer opzetten.

Herinnering op 'energetische harde schijf' 
Vaak herinner je je de oude situatie niet meer. Als die herinnering wordt opgehaald uit je 'oude file' op je 'energetische harde schijf', krijg je er weer last van. Jouw grote angst de lift te nemen past niet bij de huidige situatie en je begrijpt je overreactie dan ook niet. De verklaring is echter eenvoudig; info van je 'oude file' wordt geprojecteerd in je energiesysteem. De verstoring wordt opnieuw voelbaar als een emotie.

Hoe heft EFT de verstoring op?
Je kunt een EFT behandeling vergelijken met het drukken op de 'delete' knop. Daarmee verwijder je de 'oude energetische file' naar de prullenbak. Door te kloppen ontstoor je jouw energiesysteem. Denk je bewust of onbewust terug aan die herinnering of die situatie, dan is de energetische verstoring niet langer aanwezig. Het scherm blijft leeg. Je energiesysteem blijft voortaan ongestoord. Zo schoon je je celgeheugen op!

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met lichaamsgericht therapeut Caroliene de Gruijter.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

EFT-duotone